Kuveyt Silahlı Kuvvetleri, ülke hava sahasına giren 2 balistik füzenin hava savunma sistemleri tarafından zamanında tespit edilerek etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Kuveyt Savunma Bakanlığı, yaşanan feci olayda herhangi bir can kaybı ya da maddi hasar meydana gelmediğini bildirirken, hava savunma unsurlarının en yüksek hazırlık seviyesinde görev yaptığını duyurdu.
"SABAHA KARŞI 2 DÜŞMAN BALİSTİK FÜZESİ BELİRLENDİ"
Kuveyt Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kurmay Albay Suud Abdulaziz el-Atvan, yaptığı resmi açıklamada, silahlı kuvvetlerin bugün sabaha karşı Kuveyt hava sahasında 2 düşman balistik füze belirlediğini bildirdi. Atvan, füzelerin hava savunma sistemleri tarafından önlendiğini ve gerekli müdahalenin başarıyla yapıldığını belirtti. Olayda herhangi bir can kaybı ya da hasar meydana gelmediği ifade edildi. Kuveyt Silahlı Kuvvetlerinin yüksek hazırlık seviyesiyle görevini sürdürdüğünü vurgulayan Atvan, ülke güvenliği ile vatandaşların ve ülkede yaşayanların korunması için çalışmaların titizlikle devam ettiğini kaydetti.
İRAN DEVRİM MUHAFIZLARININ MİSİLLEME AÇIKLAMASININ ARDINDAN SİSTEMLER DEVREYE GİRDİ
Kuveyt ordusu, bu sabah ülkede füze ve insansız hava aracı saldırılarına karşı hava savunma sistemlerinin acil durum koduyla devreye alındığını duyurmuştu. Bölgedeki hareketlilik, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun, ABD'nin İran'a yönelik son saldırılarına karşılık Kuveyt ve Bahreyn'deki ABD askeri üslerine füze ve İHA saldırısı düzenlediğini resmen ilan etmesinin hemen ardından yaşandı. Bölgede askeri ve diplomatik gerilim tırmanmaya devam ediyor.
Anadolu Ajansı