SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Ladik'te Kutsal Orman: Kimse Dokunamıyor

Ladik'te Kutsal Orman: Kimse Dokunamıyor

Hazır

Giriş: 15.06.2025 16:54 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Ladik’te içerisinde türbe bulunduğu ormandan ‘uğursuzluk getireceğine’ inandıkları için tek bir dal bile evine götüremeyen mahalle sakinleri, "Seyfi Dede, büyüklerimizi rüyalarında rahatsız etmiş" dedi.

Samsun’un Ladik ilçesinin 104 haneli 252 nüfuslu Mazlumoğlu Mahallesi'nde, 10 dönümlük bölümü mezarlık olarak kullanılan 52 dönüm ormanlık arazinin içinde "Seyfi Dede Türbesi" bulunuyor. Ormanlık alanı türbe nedeniyle kutsal sayan mahalle sakinleri, ağaçlardan bir dal bile koparmıyor.

Yaşlı ağaçların bulunduğu ormanlık alanda kendiliğinden kırılan veya devrilen ağaçların dalları ise sadece mahalle camisinde kullanıyor.

SEYFİ DEDE, RÜYALARINDA RAHATSIZ ETMİŞ

Mahalle Muhtarı Hüseyin Sarıksız, "Bizden önceki nesillerde ormanlıktan odun toplayan dedelerimizi Seyfi Dede, rüyalarında rahatsız etmiş. En yaşlı ağaçlar buradadır. Kesinlikle insanlar buradan bir dal bile alamaz. Odun alanlar oldu ama geri bırakana kadar rahatsız oldu" dedi.

AMCASI VE OĞLU HASTALANDI

Mahalle sakinlerinden 70 yaşındaki Hasan Sürekli ise ormanı kutsal saydıklarını vurgulayarak, "Bir dal alıp evimize götürürsek, Seyfi Dede rüyamıza giriyor ve odunu ormana geri getirmemizi istiyor. Ormandan 40 yıl önce amcam ve oğlu odun toplamış. Birisi kambur kaldı, diğeri titreme hastalığına yakalandı. Odunları ormana bıraktıktan sonra rahatlamışlar ama ikisinin de hastalıkları kaldı. Biz de o gün bugündür ormandan dal bile toplamadık" diye konuştu.

Ormanda yaşlı ağaçlar bulunduğuna işaret eden Hasan Sürekli, "Kırılan dalları toplayarak sadece camide yakılmak üzere götürüyoruz. Amcam ve oğlu da hayatlarını kaybetmeden önce bizleri uyardı. Gençlere de odun almamaları yönünde uyarıda bulunuyoruz" diye konuştu.

 

Anadolu Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap