Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik yürüttüğü kararlı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Ladik ilçesinde belirlenen bir adrese düzenlenen baskında, uyuşturucu maddeler ve ruhsatsız silah aparatları ele geçirildi.
İKAMET VE ARAÇTA DETAYLI ARAMA
14 Mart 2026 tarihinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında, 43 yaşındaki H.C. isimli şahsın ikameti ve aracı, mahkeme kararı doğrultusunda mercek altına alındı. Ladik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titizlikle yürüttüğü aramalarda, satışa hazır ve kullanım aşamasında olan uyuşturucu maddeler saptandı.
UYUŞTURUCU VE KURUSIKI TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
Yapılan operasyon neticesinde emniyet güçleri şu unsurları kayıt altına aldı:
-
12,90 gram metamfetamin,
-
2 adet ecstasy hap,
-
1 adet kurusıkı tabanca ve şarjör,
-
1 adet kurusıkı tabanca sürgüsü ve 28 adet kurusıkı fişeği.
ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI
Gözaltına alınan şüpheli H.C. hakkında; "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" ile "Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak" suçlarından adli işlem başlatıldı. Emniyet yetkilileri, uyuşturucuyla mücadelenin "Sıfır Tolerans" ilkesiyle il genelinde kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
Haber Merkezi