Yılbaşı tatili nedeniyle memleketi Samsun’un Ladik ilçesine gelen bir vatandaş, çöp atmak için gittiği alanda yavru köpek sesleri duydu. Seslerin geldiği yeri kontrol eden vatandaş, köpeklerin olduğu bir barınakla karşılaştı.
TOPLANMA MERKEZİ OLARAK KULLANILIYOR
Samsun’dan ilçeye gelen hayvanseverler, köpeklerin bulunduğu barınak gibi alanı inceledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, söz konusu alanın Ladik Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının geçici olarak bir araya toplandığı, ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait hayvan barınağına transfer amacıyla kullanıldığı öğrenildi.

HAYVANLARIN TOPLANMA ALANI!
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, söz konusu alanın Ladik Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının geçici olarak bir araya toplandığı, ardından SBB’ye ait hayvan barınağına transfer edildiği öğrenildi.
SOĞUK HAVADA BARINMA
Barınma, hijyen ve güvenlik açısından sokak hayvanları için son derece kötü koşullar barındıran alanda mama ve su bulunan kaselerin soğuk havadan dolayı buz kestiği görüldü. Yavru köpeklerin olumsuz hava koşullarında sağlıksız şekilde barındığı gözlemlendi.

Hayvan hakları savunucuları, bu alanın kesinlikle kullanılmaması, mevcut yapının yıkılması ve hayvanların mevzuata uygun, sağlıklı koşullarda korunacağı barınağa yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Tuğçe Gevşek