Türk Eğitim Sen Samsun Şube Başkanlığı'nı uzun süredir devam ettiren ve geçtiğimiz aylarda sendikanın kongresinde yeniden aday olması nedeniyle dövüldükten sonra görevinden ve sendikadan istifa eden Levent Kuruoğlu'nun koordinesinde Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası(Hürriyetçi Eğitim Sen) kuruldu.
.jpg)
Hürriyetçi Eğitim Sen'in kurucu yönetim kurulunda Genel Başkan olarak Levent Kuruoğlu, Genel Sekreter Ali İhsan Hasanpaşaoğlu, Genel Başkan Yardımcıları, Erdoğan Aktaş, Erdinç Öztaş, Ali İhsan Öztürk, Süleyman Pekin ve Gökhan Öztürk yer aldı. Kurucular kurulu üyeleri ise şu şekilde sıralandı; Erol Usta, Mehmet Kara, Oğuz İduğ, Süleyman Yıldız, Sinan Sakallı, Hakan Coşkunsu, Ali Uzay Sarı, Ergun Ayyıldız, Mustafa Tolga Pişken, Murat Bulut, Ayhan Dodur, Mehmet Oğuz Turan ve Erdal Yılmaz."
Hürriyetçi Eğitim Sen'in kurucular kurulu üyeleri, İstanbul, Adana, Tokat, Kayseri, Eskişehir, Şanlıurfa, Bursa, Ankara, Kocaeli ve Kütahya gibi illerden yer aldı.
.jpeg)
Kuruoğlu, Türk Eğitim Sen Samsun Şubesi'ne yeniden başkan adayı olmak istemesi üzerine kongre günü dövülmüştü. İstifa eden Kuruoğlu'nun koordinesinde yeni sendika kuruldu.
.jpg)
17 KASIM HHALK
Haber: Zekeriya FIRAT