Lise Öğrencilerinden Kadına Şiddete Tepki

Lise Öğrencilerinden Kadına Şiddete Tepki

Hazır

Giriş: 11.03.2020 19:44 Güncelleme: 31.05.2026 11:22
Samsun Vezirköprü ilçesinde öğrenciler, 'Kadına şiddete ve küçük yaşta evliliğe hayır' temalı yürüyüş düzenledi.

Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi öğrencilerince organize edilen yürüyüşte katılımcılar, kendi tasarladıkları tişörtler ve yüzlerine yaptıkları şiddet makyajı ile tepkilerini dile getirdi. "Duyarlı liseli gençlerimiz kadınlar için yürüyor" sloganıyla gerçekleştirilen yürüyüş, 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Parkı'ndan başladı.

PANKARTLI TEPKİ

İlçe merkezinde sessiz şekilde yürüyüş yapan öğrenci topluluğu, Vezirköprü Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına konuşan 11. sınıf öğrencisi Berna Ayan, dünyada öldürülen kadınlar, şiddet gören eşler ve evladını vatan, bayrak uğruna şehit veren analar için toplandıklarını söyledi.

Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi Müdürü Erkan Ulaşır, toplumsal olaylarda duyarlılık gösteren öğrencilerini tebrik ederek, yürüyüşe katıldıkları için teşekkür etti. AA

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap