Amasya'nın Merzifon İlçesi'ndeki Yeniçeltek Maden İşletmesi'nde meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 3 kişi toprak altında kaldı. Toprak altında kalanların kurtarılması amacıyla bölgeye AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Olay, 17.45 civarında Yeni Çeltek Linyit İşletmesi'nde meydana geldi. Merzifon Yeniçeltek Maden İşletmesi'nde meydana gelen göçükte toprak altına kalan 3 işçiden 1'inin ekipler tarafından çıkarıldığı belirtildi. Daha sonra 2'si de sağ olarak çıkarıldı.
İSİMLERİ AÇIKLANDI
Toprak altından çıkarılan işçiler ambulanslarla Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Maden ocağında 16.00-22.00 vardiyasında çalışan işçilerin bilincinin açık, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Göçükte toprak altında kalan işçilerinin isimleri Olcay Gücek, Adem İbiş ve Orhan Kutluca olarak açıklandı.
VALİ'DEN AÇIKLAMA
Amasya Valisi Osman Varol, yaptığı açıklamada, "Saat 17.45 sıralarında Yeni Çeltek Gürmin Enerji İşletmesi’nde göçük meydana gelmiştir. Göçüğün olduğu noktada bulunan dört işçimizden biri kendi imkanlarıyla son anda kaçmayı başararak göçükten kurtulmuştur. Göçük altında mahsur kalan üç işçimiz ile sürekli olarak tutulan sesli irtibat sayesinde Bülent Uçan ve Adem İbiş kurtarılarak Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Son mahsur kalan işçimiz Olcay Gücek de kısa süre sonra kurtarılarak, hastaneye sevk edilmiştir. İşçilerimizin hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. İşçilerimize geçmiş olsun dileklerimizle acil şifalar temenni ederim" dedi. Yunus KILIÇ