Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel’in makam odası, önceki dönemden kalan borçlar nedeniyle 3 Temmuz 2024 tarihinde haczedilmişti.
Belediye’nin Besapark Araç Park Vale Temizlik Hizmetleri ve Organizasyon İnşaat Ticaret Sanayi Limited Şirketi’ne, Deveci döneminden kalma yaklaşık 21 milyon TL borcu nedeniyle Başkan Türkel’in makam sandalyesi, makam masası, klima, televizyon ve misafir koltuklarına haciz işlemi uygulanmıştı.
Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, haciz işlemiyle ilgili "İcra dosyasında borç 3 milyon TL civarında olmasına karşılık, 42 bin 500 TL bedel takdir edilen makam odasındaki malzemeler haciz edilmiştir. Canımız yanmıştır. Söz konusu para ile makamın haciz edilmesi manidardır. 21 milyon TL alacak varken, haciz yapılacak şey makam odası değildir. Makam odasını geri getireceğim" ifadelerini kullanmıştı.
Serhat Türkel, kendisini ziyarete gelen konuklarını 4 ay boş makam odasında ağırlamıştı.
Atakum Belediyesi makam odası 15 Kasım’da yenilendi.
Aradan bir ay geçmeden Atakum Belediyesi’ne haciz geleceği bilgisini alan yönetim, makam odasını boşalttı.
Belediyenin önceki dönemden kalma borçları nedeniyle Erkanlar Hafriyat Şirketi tarafından haciz işlemi başlatıldığı bildirildi.
Atakum Belediyesi’nin mali tablosunu açıklayan Başkan Türkel, 1 Nisan 2024 itibarıyla belediyenin yaklaşık 953 milyon TL borcu olduğunu bildirmişti.
İYİ OLAN BEŞ ESKİ ŞEY
• Bilge ve yaşlı insanlar.
• Görüşmek için eski arkadaşlar.
• Isınmak için eski yakacak odun.
• İçilecek eski şarap
• Okunacak eski kitaplar.
Émile A. Faguet
Güzel bir yaşlılığın sırrı yalnızlıkla yapılan onurlu bir anlaşmadan başka bir şey değildir
Gabriel Garcia Marques
Yaşlanmak büyük bir dağa tırmanmak gibidir: Tırmandıkça gücünüz azalır ama bakışlarınız daha özgür, vizyonunuz daha geniş ve dingin olur.
Ingmar Bergman
Yaşamın ilk kırk yılı bize metni verir; sonraki otuz yılı yorum.
Arthur Schopenhauer
Yaşlılar gençlere güvenmiyor çünkü onlar da bir zamanlar gençti.
William Shakespeare
Gençler kuralları biliyor ama yaşlılar istisnaları biliyor.
Oliver Wendell Holmes
Gençlikte öğreniriz, yaşlılıkta anlarız.
Marie von Ebner Eschenbach
İnsanın olgunluğu, çocukluğunda oynadığımız dinginliğe kavuşmasıdır.
Frederich Nietzsche
Yaşlı bir adam genç bir adamın yaptığını yapamaz; ama daha iyisini yapar
Çiçero
Konuşmayı öğrenmek iki yıl, susmayı öğrenmek ise altmış yıl alır.
Ernest Hemingway
En yaşlı ağaçlar en tatlı meyveyi verir.
Alman atasözü
Ailenizde yaşlı bir adam yoksa bir tane edinin.
Çin Milenyum Atasözü
Yaşlılık, miras aldıklarımızı alır ve bize hak ettiğimizi verir.
Alıntı