İngiltere Premier Lig’in 22. haftası, dünya futbolunun en prestijli eşleşmelerinden biri olan Manchester derbisine sahne oldu. Old Trafford’da oynanan dev mücadelede Manchester United, ezeli rakibi Manchester City’i net bir skorla 2-0 mağlup ederek taraftarlarını sevince boğdu.
PERDEYİ BRYAN MBEUMO AÇTI
Mücadelenin ilk yarısı büyük bir taktik savaşına sahne olurken, ev sahibi ekibin iki golü ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. Karşılaşmanın 65. dakikasında gelişen hızlı hücumda rakibini eksik yakalayan Manchester United, Bruno Fernandes’in asistinde Bryan Mbeumo’nun ceza sahası sol çaprazından yaptığı vuruşla 1-0 öne geçti.
PATRICK DORGU ZAFERİ İLAN ETTİ
Baskısını sürdüren "Kırmızılar", 76. dakikada farkı ikiye çıkardı. Matheus Cunha’nın sağ kanattan yerden içeri çevirdiği topu iyi takip eden Patrick Dorgu, kale önünde yaptığı düzgün vuruşla fileleri havalandırdı. Maçta başka gol olmazken, Manchester United'ın ikinci yarıda da bir golü ofsayt takılmasına rağmen üç puanı alan taraf değişmedi.
MICHAEL CARRICK DERBİYLE DÖNDÜ
Manchester United’da geçici teknik direktörlük görevine getirilen Michael Carrick, takımın başında çıktığı ilk sınavında büyük bir başarıya imza attı. Daha önce 2021 yılında da benzer bir görev üstlenen ve yenilgi yüzü görmeyen Carrick, dev derbiden zaferle ayrılarak kariyerindeki başarılı grafiği sürdürdü.
mynet.com