SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Açıklaması

Mansur Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Açıklaması

Hazır

Giriş: 24.02.2025 15:33 Güncelleme: 24.02.2025 15:33
Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak "Henüz erken" dedi. Ayrıca dar gelirli vatandaşların desteklerinin devam edeceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gündemdeki önemli açıklamalarda yer aldı. CHP'nin Cumhurbaşkanlığı ön seçim süreci hakkında ayrıntıları paylaşan Yavaş, bugün yayınlanan bir anketi hatırlatarak, sürecin ilerlemesinin önemine dikkat çekti. Yavaş, "İtirazda bir şey ön seçim değildi. Henüz tarihi belli değildi için erken demiştim. Halen yüzde 38 kararsız var" dedi.

İMAMOĞLU'NUN DİPLOMA SORUŞTURMASI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaklaşık olarak lisans diplomasıyla ilgili 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla ilgili soruşturmayı takip ederek devam eden Yavaş, "Gelişmeleri birlikte takip ediyoruz" şeklinde konuştu. Ayrıca CHP belediye başkanlarının dayanışma içinde kâr ettiklerini ve bu tür haksız uygulamalara karşı duracaklarını vurguladı.

KARS'TA KAYYUM ATAMASI ÜZERİNE YORUMLAR

Yavaş, Kars'ın Kağızman Belediyesi'ne kayyum atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kayyumun sona erdirilmesiyle yavaşlama, bunun yerine belediye meclisinden bir atama teklif edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KONUSUNDA YAVAŞ'IN GÖRÜŞLERİ

Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında bilgiler yanıtlayan Yavaş, "Benim itiraz ettiğim şey ön seçim değildi. Henüz tarih belli değildi için biz partinin enerjisini buna veya vatandaşın merkezinin sadece partinin içine yoğunlaşmaması inanarak 'erken' de görmüştüm. Bugün yayınlanan bir ankette şu anda yüzde 38 kararsız var" kullanıldı. Yavaş, bu durumun, iktidar seçiminin partiden uzaklaştığını ancak muhalefet seçmeninin de yeterince enerji görmediğini belirtti.

DAR GELİRLİLERE DESTEK PAKETİNE DEVAM

Yavaş, dar gelirli yapıya yönelik destek paketlerinin önemine değindi. Eczanelere borçlanan dar gelirliler için yapılan düzenlemelere ilişkin de bilgi veren Yavaş, bu türdeki çalışmalarda iktidar politikalarını etkileyerek vatandaşların gerçekte değişimler yaratacağını ifade etti.

KATKI PAYLARI KONUSUNDA AÇIKLAMALAR

Başkan Yavaş, desteğin paylarını yükseltip sonra indirmenin muhalefet için bir hamle olup olmadığına sorusuna, "Biz daha önce SMA aşısını ücretsiz olarak ödünç aldığını bildirdik, hükümet ayrıldı. Yine de EYT'lilerin SGK primlerini biz ödeyeceğiz dedik, onu da kendi üzerine aldı" yanıtını verdi.

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap