Halka imam hatipleri öven açıklamalarıyla bilinen Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin'in çocuğunu özel okula gönderdiğinin ortaya çıkması, kamuoyunda ve siyaset çevrelerinde tepkiyle karşılandı. Bu gelişme, Yeni Yol grubundan Selçuk Özdağ tarafından bir soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.
MECLİS'E TAŞINAN SORULAR
Yeni Yol grubundan Selçuk Özdağ, Bakan Tekin'e şu soruları yöneltti:
"Bakan ve bakan yardımcılarının çocuklarının devlet okullarını tercih etme oranı nedir?"
"Bakanlık düzeyinde yürütülen kamu politikalarının, bakan ve üst düzey bürokratların kendi çocuklarını gönderdikleri okullardan bağımsız olması, toplumda 'eşitlik' algısını zedelediğini düşünmüyor musunuz?"

BAKAN TEKİN'DEN KENDİNİ SAVUNAN YANIT
Bakan Tekin, Özdağ’ın 25 Eylül'deki sorusuna yaklaşık bir ay sonra, 4 Kasım'da cevap verdi. Bakan Tekin, özel okul tercihini demokratik hak çerçevesinde savundu:
"Vatandaşların herhangi bir eğitim kurumunu tercih edebilmeleri demokratik bir hukuk devleti olmanın göstergelerinden biri olduğu gibi, bakan ve bakan yardımcıları da aynı tercih hakkına sahiptir."
Bakan Tekin, cevabında AK Parti'nin eğitimdeki "başarılarını" övmeyi de ihmal etmedi. Ancak Özdağ'ın yönelttiği, bakan ve bakan yardımcılarının kaçının çocuklarını özel okula gönderdiği gibi istatistiki bilgileri ise açıklamadı.
sozcu.com.tr