TSK Mehmetçik Vakfı, 1995 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği vekâleten kurban temin ve kesim faaliyetlerine 2026 yılı için başladı.
Faaliyetlerin, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili tebliğ hükümlerine uygun olarak titizlikle yürütüldüğü belirtilirken, bu yıl uygulanacak hisse bedellerinin 19.500 TL, 440 dolar ve 375 Euro olacağı açıklandı.
SAMSUN'DA KREDİ KARTI GEÇERLİ
TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi Emekli Albay Mehmet Ocak, bağışçıların ödemelerini anlaşmalı bankaların şubelerinden ve internet bankacılığı üzerinden ek ücret ödemeden gerçekleştirebileceklerinin altı çizildi. Ocak, ayrıca Ankara’daki Genel Müdürlük ile Samsun, İstanbul, İzmir, Adana, Bursa ve Erzurum'daki temsilciliklerden makbuz karşılığı nakit ya da kredi kartı ile bağış kabul edileceğini de açıkladı.
DENETİMLİ KESİM
Ocak, "Kesimler veteriner hekim, noter, din görevlisi ve Vakıf personeli gözetiminde Kurban Bayramı’nın ilk üç günü dini esaslara göre yapılarak ve görüntülü olarak kayıt altına alınacak. Kesilen kurban etlerinden hazırlanan konserve kavurmalar şehit yakınları, malul gazi ve engelli mehmetçik aileleri ile talep eden bağışçılara ulaştırılacak" dedi.
Hüsnü Can ARMUTÇU