Suudi Arabistan ile Yemen’deki Husiler arasındaki gerilimin sürdüğü dönemde Mekke’ye yönelik bir İHA saldırısı girişimi yaşandı.
Suudi Arabistan yönetimi, saldırı girişiminden Husileri sorumlu tuttu. Olayın ardından Türkiye’den de açıklama geldi.
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: ŞİDDETLE KINIYORUZ
Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mekke’yi hedef alan İHA saldırısı girişimi kınandı.
Açıklamada, “Husilerin, kutsal Mekke şehrini hedef alan İHA saldırısını şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.
Türkiye’nin Suudi Arabistan’ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve güvenliğine yönelik desteğinin vurgulandığı açıklamada, Suudi Arabistan’la dayanışmanın sürdüğü belirtildi.
İLETİŞİM BAŞKANI DURAN’DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran da saldırı girişimine ilişkin açıklama yaptı.
Duran, Mekke’nin güvenliğini hedef alan İHA saldırısı girişimini kınarken, Haremeyn-i Şerifeyn’in güvenliğinin İslam dünyası açısından taşıdığı hassasiyete dikkat çekti.
Duran açıklamasında, İslam dünyasının yeni çatışmalardan ziyade diyalog ve kalıcı barışa ihtiyaç duyduğunu belirterek Suudi Arabistan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.
Kaynak: Haber Merkezi