SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Merkez Bankası’nda İstifa

Merkez Bankası’nda İstifa

Hazır

Giriş: 19.09.2023 15:38 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Merkez Bankası'na Hafize Gaye Erkan'ın atanması sonrasında İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevinden alınan Gizem Uzuner, bankadan istifa ettiğini duyurdu.

Hafize Gaye Erkan’ın haziran ayında Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna oturması sonrasında İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü görevinden alınan Gizem Uzuner, bankadan istifa ettiğini duyurdu.

9 Haziran’da göreve atanan Erkan, koltuğa oturmasının hemen ardından bir önceki başkan Şahap Kavcıoğlu döneminde medya sektöründen TCMB’ye geçiş yapan Uzuner’in görevine son vermişti.

Uzuner, dün Twitter hesabından paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Devlete hizmet olarak görüp kabul ettiğim ve bir yılı aşkın süredir görev aldığım Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bu ay itibarıyla istifa ederek ayrılmış bulunuyorum.

Ömürlük deneyimler edindiğim bu yolculuğuma eşlik eden tüm yöneticilerime, İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü çalışanlarına ve İdare Merkezi'ndeki tüm mesai arkadaşlarıma, danışman olarak görevimi sürdürdüğüm kısa sürede desteğini esirgemeyen tüm TCMB mensuplarına çok teşekkür ederim.

Özel sektörde sürdüreceğim bundan sonraki kariyer durağıma dair adresimi yakın zamanda sizlerle paylaşacağım.”

GİZEM UZUNER KİMDİR?

Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümü mezunu olan Gizem Uzuner, lisans eğitiminin bir kısmını Sofya'da MT&M College'da okudu.

Yüksek lisansını ise Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Financial Economics bölümünde tamamladı.

Lisans eğitimi esnasında ABD ve Yunanistan’da çeşitli şirketlerin finans departmanlarında çalıştı.

Türkiye'de ise Gedik Yatırım Holding Kaldıraçlı İşlemler Departmanı’nda ve Destek Menkul Değerler’de araştırma bölümünde görev aldı.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun yetkilendirmesiyle Türev Araçlar ve İleri Düzey lisanslarına sahip.

2015’de kadrosuna dahil olduğu Bloomberg HT'de Araştırma Müdürü olarak kariyerine devam etti.

2022 yılında TCMB İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak atandı ve Haziran 2023’te görevden alındıktan sonra Eylül 2023’te bankadan istifa etti.

 

sozcu.com.tr

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap