Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) brüt rezervlerinin 173,2 milyar dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktığını duyurdu. Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, rezerv artışının Türkiye’nin ekonomik istikrarını güçlendirdiğini belirtti.
KKM’DEN ÇIKIŞ SÜRECİ DEVAM EDİYOR
Yılmaz, Kur Korumalı Mevduat (KKM) bakiyesinin kademeli olarak azaltıldığını ve bu sürecin finansal istikrarı bozmayacak şekilde yürütüldüğünü vurguladı. KKM hesaplarının zirve yaptığı Ağustos 2023’ten bu yana 100 milyar dolar azaldığını ifade eden Yılmaz, 14 Şubat haftası itibarıyla KKM bakiyesinin 25,6 milyar dolara gerilediğini belirtti.
"REZERVLERİN GÜÇLENMESİ RİSK ALGIMIZI OLUMLU ETKİLİYOR"
Cevdet Yılmaz, rezervlerin artışı ve TL mevduat payının yükselmesinin dezenflasyon sürecine katkı sağladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Rezervlerimizin güçlenmesi, KKM bakiyesinin azalması ve Türk Lirası mevduat payının artması, devam etmekte olan dezenflasyon sürecini desteklerken, Türkiye’ye yönelik risk algısını olumlu yönde etkilemeye ve dış finansman maliyetlerini düşürmeye devam edecektir."
Demirören Haber Ajansı