Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan son rapora göre, haftanın ilk günü olan 24 Kasım Pazartesi, yurdun büyük bir bölümünde sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun geniş bir kesimi ve Batı Karadeniz'de yağış bekleniyor.
6 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ VE 'SARI KOD' UYARISI
Aşağıdaki 6 il için yağışların yer yer kuvvetli olacağı belirtilerek vatandaşların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olması önemle vurgulandı.

- Muğla (Doğu kesimleri)
- Antalya (Sarı Kodlu Uyarı)
- Isparta
- Düzce
- Zonguldak
- Bartın
SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR, SİS VE PUS GÖRÜLECEK
Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında da değişim yaşanacak.

Batı ve iç kesimlerde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece düşmesi bekleniyor. Yurdun diğer bölgelerinde önemli bir değişiklik öngörülmüyor.
Gece ve sabah saatlerinde ise Ege, Batı ve Orta Karadeniz'in iç bölgelerinde pus ve yer yer sis hadisesi yaşanabileceği tahmin ediliyor. Sürücülerin bu saatlerde dikkatli olmaları istendi.
SAMSUN VE ÇEVRE İLLERİN HAVA TAHMİNİ
Orta ve Doğu Karadeniz bölgelerinde parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, öğle saatlerinden sonra Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde pus ve sis de görülebilir.
| İL | TAHMİNİ HAVA DURUMU | SICAKLIK (°C) |
| SAMSUN | Öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı | 20°C |
| AMASYA | Öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı | 19°C |
| RİZE | Parçalı ve az bulutlu | 23°C |
| TRABZON | Parçalı ve az bulutlu | 20°C |
Haber Merkezi