Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23 Aralık 2025 tarihli güncel hava tahmin raporunu yayımlayarak birçok bölge için sel, su baskını ve kar yağışı uyarısında bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Orta Karadeniz, İç Anadolu ve Batı Akdeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar ile karla karışık yağmurun etkili olması bekleniyor.
BATI AKDENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ, İÇ KESİMLERDE KAR
Yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olurken, yağışların dağılımı şu şekilde öngörülüyor:
Sağanak ve Gök Gürültüsü: Batı Akdeniz kıyıları ile Muğla, Denizli, Afyonkarahisar çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
Kar Yağışı: Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusundaki yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği tahmin ediliyor.
Marmara Bölgesi: İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı sağanak yağış beklenirken, sabah saatlerinde pus ve sis etkili olacak.
KARADENİZ BÖLGESİ VE SAMSUN HAVA DURUMU
Karadeniz Bölgesi genelinde parçalı ve çok bulutlu bir gökyüzü bekleniyor. Bölgenin iç kesimleri ile Sinop ve Samsun çevrelerinde aralıklı yağışlar görülecek.
SAMSUN'DA HAVA DURUMU
Samsun’da bugün parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak. Şehir merkezinde ve kıyı şeridinde aralıklı yağmur beklenirken, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur görülebilir. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyretmesi beklenirken, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı.
SICAKLIKLAR MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE
Hava sıcaklıklarının ülke genelinde önemli bir değişiklik göstermeyerek mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyretmesi öngörülüyor. Rüzgârın genellikle güney, kuzeybatı kesimlerde ise kuzeyli yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Yetkililer, özellikle Batı Akdeniz'de beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.
Haber Merkezi