Samsun’un Tekkeköy ilçesinde, mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için özel bir spor etkinliği düzenlendi.
Samsun Pickleball Ailesi olarak faaliyet gösteren bir grup gönüllü, tarım işçilerinin çocuklarına pickleball sporunu tanıtmak amacıyla kolları sıvadı. Pickleball, kendine has raket ve topuyla oynanan, eğlenceli ve hareketli bir raket sporu olarak biliniyor.

ÇOCUKLAR SURVIVOR PARKURUNDA YARIŞTI
Balcalı Mahallesi’nde çadır kentte konaklayan tarım işçilerinin çocukları, gönüllülerin hazırladığı survivor parkurunda kıyasıya yarıştı. Parkurun ardından çocuklar pickleball sporu ile tanışarak bu yeni sporu deneyimleme fırsatı buldu. Etkinlik boyunca çocuklar hem eğlenceli anlar yaşadı hem de sporla tanışmanın heyecanını hissetti.

BAŞARILI ÇOCUKLARA HEDİYELER VERİLDİ
Gönüllüler, etkinlik sonunda parkur ve pickleball yarışmalarında başarılı olan çocuklara küçük hediyeler verdi. Ayrıca etkinlik sırasında ailelere de erzak yardımı yapıldı. Çocuklarının sporla vakit geçirmesinden memnun kalan aileler, gönüllülere teşekkürlerini iletti.

SPORUN GÜCÜ: ÇOCUKLARA UMUT OLDU
Samsun Pickleball Ailesi Temsilcisi Semih Üzer, 210 kişilik bir aile olduklarını ve bu tür etkinliklerle çocukların hayatlarına küçük de olsa bir dokunuş yapmayı amaçladıklarını belirtti. Üzer, “Bugün 50’den fazla çocuğumuzla birlikteyiz. Onlara pickleball sporunu tanıtarak hem spor yapmalarını sağlıyoruz hem de keyifli vakit geçirmelerine yardımcı oluyoruz. Çocukların mutluluğu bizim için en büyük motivasyon” dedi.

GELECEĞİN FUTBOLCUSU OLMA HAYALİ
Etkinliğe katılan çocuklardan 13 yaşındaki Baran Zengin, pickleball sayesinde spora olan ilgisinin arttığını belirterek, “Futbolcu olmak istiyorum. Pickleball oynamak bana spora olan bağımı güçlendirdi” diye konuştu. 11 yaşındaki İlknur Cin ise “Bu sporu çok sevdik. Hocalarımız sayesinde sporu daha çok sevdik” ifadelerini kullandı.

Bu etkinlik, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına hem spor sevgisi aşılamak hem de onların sosyal yaşamlarına renk katmak amacıyla düzenlendi. Gönüllüler, bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini belirtti.


Haber Merkezi