Meydandaki 'Kuşlar' Uçuyor

Meydandaki 'Kuşlar' Uçuyor

Hazır

Giriş: 22.04.2020 10:03 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yusuf Ziya Yılmaz'ın tüm eleştiri ve tepkilerei rağmen hayata geçirdiği 'kuş figürlü demir giydirmeler' sökülmeye başlandı

Samsun'da 2017 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı olan AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz tarafından tüm eleştirilere ve tepkilere rağmen yapılan Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan binalara 'kuş figürlü giydirmeler' sökülmeye başlandı.

Binaları tamamen kaplayan demir panolar, şehir plancıları tarafından özel ticari mülke müdahale ve ticari avantajı yok ettiği, zarara sebebiyet verdiği için sürekli olarak eleştiri almıştı. 

BEN YAPTIM OLDU ZİHNİYETİ
Samsunlu Şehir Plancısı Yüksek Mimar Embiya Sancak, "Zamanında ''ben yaptım oldu' diyen eski Başkan Yusuf Ziya Yılmaz'ın eseri kuşlar, bina cephelerinden sökülüyor" dedi. Sancak, "Ortada bir kamu zararı oluştu. Bu proje daha fikir safhasındayken, kent estetiği konusu akademik tahsil yapan mimarların tek meslek örgütü olan Mimarlar Odası başta olmak üzere kent kimliği ve estetiği konusunda 45 yılımı harcayan kişi olarak ben, eski Başkan Yılmaz'ı pek çok kere uyarmıştık" diye konuştu.

ZARARIN TAZMİNİ İSTENMELİDİR
Mimar Sancak, şöyle konuştu; "Bu işin hiçbir yasa ve mantığa sığmayan tarafı; kuş motifi ve taşıyıcılar için harcanan bedelin bina sahiplerinden talep edilmesiydi. Şimdi sökülüyor. Bir kamu zararıdır. Zararın karşılanmasını Samsun halkı zarara sebebiyet verenden talep etmelidir."

Dönemin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olan AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'ın, Mimarlar Odası'nun tüm itirazlarına ve tepkilere rağmen uyguladığı 'kuş silueti giydirmeler' sökülmeye başlandı.

Yusuf Ziya Yılmaz


Mustafa Demir


Embiya Sancak

Kaynak: Akasyam.com

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap