MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve 4 kişi tutuklandı
Paylaş

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ve 4 kişi tutuklandı

“Hakemler dosyası” soruşturmasında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile birlikte 4 şüpheli tutuklandı. 2 şüpheli ise yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Hakemler dosyası” soruşturmasında gözaltına alınan 7 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık ifadelerinin tamamlanmasının ardından şüphelilerden 5’i tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

7 ŞÜPHELİ TUTUKLAMA TALEBİYLE SEVK EDİLDİ

Soruşturma kapsamında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı Ferdi Karadoruk, eski TFF Merkez Hakem Kurulu Başkan Vekili Ahmet Şahin, eski TFF Merkez Hakem Kurulu Üyesi Yunus Yıldırım, TFF Eğitim ve 4. Bölge Sorumlusu Sebahattin Şahin, TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Teşkilat Sorumlusu Alican Sağlar ile TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Emre Kosif tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi.

5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Mahkeme, MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, Ferdi Karadoruk, Yunus Yıldırım, Alican Sağlar ve Emre Kosif hakkında tutuklama kararı verdi.

Ahmet Şahin ile Sebahattin Şahin ise yurt dışına çıkış yasağı şeklindeki adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

SORUŞTURMANIN KAPSAMI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Yasa Dışı Bahis ve Spor Suçları Bürosu koordinasyonunda yürütülen soruşturma kapsamında bazı şüpheliler hakkında “eziyet”, “resmi belgede sahtecilik”, “güveni kötüye kullanma” ve “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” suçlarına ilişkin inceleme başlatıldı.

Açık kaynak araştırmaları, MASAK ve HTS çalışmaları, müşteki ve tanık ifadeleri ile bilirkişi tespitleri kapsamında İstanbul, Ankara, Elazığ ve Manisa'daki adreslere operasyon düzenlendi.

Soruşturma kapsamında Süper Lig hakemi Yasin Kol ile Süper Lig yardımcı hakemi Göktuğ Hazar Erel'in de gözaltına alındığı bildirildi.

GÜNDOĞDU'NUN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu'nun emniyette verdiği ifadede, hakem ve gözlemcilerin klasman dışı bırakılması, hakem atamaları, maç öncesi görüşmeler, HTS kayıtları ve para hareketleriyle ilgili sorular yöneltildi.

Gündoğdu, 2022 yılında bazı hakem ve gözlemcilerin klasman dışı bırakılmasının TFF Yönetim Kurulunun iradesiyle ve hukuk birimlerinin değerlendirmesi alınarak uygulandığını savundu.

2024-2025 sezonundaki hakem ve gözlemci listelerinde yapılan değişikliklerin ise performans, ihtiyaç ve MHK değerlendirmeleri doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti.

HAKEMLERİ MAÇ ÖNCESİ ARADIĞINI KABUL ETTİ

Gündoğdu, bazı hakemleri maçlardan önce doğrudan aradığını kabul etti. Bu görüşmelerin moral vermek ve önemli bir gündem olup olmadığını öğrenmek amacıyla yapıldığını söyledi.

HTS kayıtları ve hakemlerin kimlerle görüştüğüne ilişkin konuşmalar hakkında da açıklama yapan Gündoğdu, kurum içi bilgilerin basına sızdırılmaması konusunda uyarıda bulunduğunu ifade etti.

294 MİLYON LİRALIK PARA HAREKETİ SORULDU

Gündoğdu'ya MASAK tarafından tespit edilen para hareketleri de soruldu.

2007-2026 yılları arasında 5 bin 773 para çıkışı işleminde 294 milyon 116 bin 419 TL, 3 bin 620 para girişi işleminde ise 258 milyon 289 bin 170 TL hareket bulunduğu belirtildi.

Gündoğdu, söz konusu işlemlerin maaş, emeklilik ikramiyesi, OYAK ve TFF ödemelerinin yanı sıra araç, ev ve arsa alım-satımları gibi işlemlerden kaynaklandığını savundu.

40 MİLYON LİRALIK TRANSFER DE SORULDU

Gündoğdu'ya ayrıca 2 Haziran 2025 ile 26 Mayıs 2026 tarihleri arasında Fidanlar İnşaat'a yapılan yaklaşık 40 milyon 140 bin liralık transfer soruldu.

Gündoğdu, Ankara İncek Manzara Evleri projesinden kızları için iki adet 2+1 konut aldığını, ödemelerin eşine miras kalan yazlığın satışından elde edilen para ile kendi birikimlerinden karşılandığını belirtti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

“Hakemler dosyası” kapsamında yürütülen soruşturmanın diğer şüpheliler ve deliller yönünden devam ettiği bildirildi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.