MHP Genel Başkan Yardımcısı Topsakal Samsun'da Konuştu
Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Topsakal Samsun'da Konuştu

Ekleme: 08.03.2026 23:00 Güncelleme: 03.06.2026 18:03

MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal, Samsun'da düzenlenen iftar programında milliyetçilik kavramının yeni dönemdeki sorumluluklarına ve aile kurumunun önemine dikkat çekti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Topsakal, Samsun'da katıldığı iftar programında milliyetçilik anlayışının dijitalleşen ve değişen dünyadaki yeni sorumluluk sahalarına dikkat çekti. Topsakal, "Bundan sonra milliyetçilik eskisi gibi sokakta mücadele etmekle olmayacaktır. Bundan sonra milliyetçilik; ailenizi, çocuklarınızı, neslinizi, kendinizi, sevginizi, irfanınızı ve tarihinizi korumakla ilgili olacak" dedi.

Ankara Samsun Federasyonu (ASFED), Ankara Samsun Sanayici, İş Adamı ve Yöneticileri Derneği (ASİYAD) ve Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) tarafından düzenlenen program, Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

DÜNYADA KADINLAR VE ÇOCUKLAR AĞIR BEDELLER ÖDÜYOR

Konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne de değinen Topsakal, küresel savaşların en büyük mağdurunun kadınlar ve çocuklar olduğunu belirtti. Dünyanın pek çok noktasında Müslüman kanı aktığını ifade eden Topsakal, "Çocuklar, kızlar, kadınlar hayatını kaybediyor. Dünyadaki savaşlarda şu an binlerce kadın ve kızımız ölüyor ve bizler burada onun sadece ahını tutabiliyoruz" diyerek toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu.

"BATI AİLE KURUMUNU YOK ETTİ"

Milliyetçiliğin günümüzde aile yapısını korumakla eşdeğer olduğunu savunan İlyas Topsakal, Avrupa'daki liberal sistemin toplumsal değerler üzerindeki etkilerini eleştirdi. Topsakal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Avrupa'da 1950'den 1900'lü yılların sonuna kadar liberal sistem bütün insanlığı yok etti. Aileyi yok etti, evlilikleri ortadan kaldırdı. Anne-babayı ortadan kaldırdı, birey yaptı. Karı koca ilişkilerini ortadan kaldırdı. İnsanı bir makine gibi, köle gibi kullandı. Nihayet aileler bitti. O yüzden bugün dünyada ailesini, devletini ve milletini koruyanlar iktidar oluyor."

"GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDASINIZ"

Batı'nın sömürgeci anlayışının değişmediğini iddia eden Topsakal, Türkiye'nin hem adaletin hem de mazlumun yanındaki duruşuyla dünyada iddia sahibi bir devlet olduğunu vurguladı. Küresel güç savaşlarının devam edeceğine işaret eden Topsakal, "Bu savaş bugün İran'da, Rusya'dadır; yarın Balkanlarda veya başka bir coğrafyada olabilir. Dolayısıyla güçlü olmak zorundasınız" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN VAKIF DEVLETİDİR

Türkiye'nin köklü bir devlet geleneğine sahip olduğunu belirten Topsakal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim devlet aklımız devlet adamlarının süzme bilgisiyle gelir ve geleceği ona göre şekillendirir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti basit bir devlet değildir. Bütün Müslümanların vakıf devletidir çünkü hala Peygamberimizin emanetleri bizdedir. Selçuklulardan, Osmanlı'dan kalan emanetler hala bu ülkededir. Bütün Müslümanların, bütün Türklerin, bütün insanlığın gözü buradadır."

Programa Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, ASFED Genel Başkanı Osman Yılmaz, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Anadolu Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.