Bahçeli, Özel'in hareketli, heyecanlı ve konuşkan bir insan olduğunu belirterek, "CHP'ye yeni bir renk kattı. Ancak bu renk güneşin batışı sırasındaki yedi renge bürünürse tehlike olabilir. Ama güneşin renginde kalırsa, yani köklü bir CHP olarak kalırsa faydalı olabilir diye düşünüyorum." dedi.
Bahçeli, CHP ile ilgili sorular üzerine, "Onlara göre birinci parti konumuna geldiler ama bize göre değil." şeklinde konuştu.
Ayrıca, Bahçeli yeni partilerin kurulmasıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Parti sayısının artırılmasının sonuç vermediğini belirten Bahçeli, "Partilerin kalitesini yükseltmek, kadrosunu zenginleştirmek, projeler üreterek topluma daha fazla yardım, hizmet sunabilecek yapılar oluşturmak önemli. Bunların tercih edilmesi lazım." ifadelerini kullandı.
Bahçeli, kurulan veya kurulması planlanan milliyetçi partilerle ilgili soruya ise, bu partilerde siyaseten yetişmiş, toplum tarafından kabul görmüş insanların bulunduğunu belirtti. Bahçeli, "Bu birikimi parçalara ayırmak yerine bir araya getirerek güçlü bir yapı oluşturmanın daha akılcı olduğunu" vurguladı.