MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Berika Kanaz Kuru ve Göktürk Havacılık Lisesi öğrencisi Eylül Cankurt’u ziyaret etti.

Burhan Mucur, Türkiye’nin ilk kadın bakanı ve ilk kadın üniversite rektörü olan Türkan Akyol, Türkiye’nin ilk kadın tıp doktoru olan Safiye Ali ve Türkiye’nin ilk kadın savaş pilotu olan Sabiha Gökçen’in fotoğrafını hediye etti.

Kadınların ailede ve toplumda üstlendiği önemli role dikkat çeken Burhan Mucur, “Kadınlar, ailenin temel taşıdır. Sevginin, merhametin ve fedakârlığın sembolüdür” dedi.
KADINLAR TOPLUMSAL BİRLİĞİN TEMİNATIDIR

Kadınların bilimden sanata, spordan edebiyata kadar birçok alanda önemli başarılara imza attığını belirten MHP’li Başkan Mucur, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta eşit ve saygın bir konuma sahip olmasının büyük önem taşıdığını dile getirdi. Burhan Mucur, "Gelecek nesillere sevgi, nezaket ve incelik öğreten kadınlar, ülkemizin toplumsal birliği ve dirliği için kritik bir rol üstlenmektedir" sözlerini kaydetti.
Haber Merkezi