DÜNYANIN SAYISI TESİSLERİNDEN
Samsun Milletvekili Erhan Usta, verdiği önergede şunlara değindi: "Samsun’da inşa edilen ve bırakın Avrupa’yı dünyanın sayılı tesisleri arasında gösterilen Samsun Okçuluk Tesisleri, 26 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında 2019 Salon Avrupa Şampiyonasına ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca, Avusturya, Hollanda, Özbekistan milli takımlarının kamplarına ev sahipliği yapmıştır. Samsun Okçuluk Tesisleri, hem ilimizde ve ülkemizde okçuluk sporunun geliştirilmesine, hem de Samsun’umuzun tanıtımına, turizme ve de ekonomisine katkı sağlar hale gelmiştir."
YATIRIMLAR AMACINDAN UZAKLAŞIYOR
Milletvekili Usta şöyle devam etti; "Fakat Türkiye Okçuluk Federasyonun 2019 Faaliyet Programında yer alan ve Samsun’un ev sahipliği yapması gereken beş etkinliği Bursa, Ordu ve Antalya illerine kaydırmıştır. Bu durum, hem yapılan yatırımı amacından uzaklaştırmakta, hem ilimizde okçuluk sporunun gelişimi sekteye uğratmaktadır. Ayrıca, yapılan rezervasyon iptalleri nedeniyle, ilimizdeki turizm ve otel işletmeciliğini sıkıntıya sokmaktadır. Samsun Okçuluk Tesislerinde düğün yapılmış mıdır? Bu yatırım, düğün organizasyonları için mi, yoksa okçuluk sporunun geliştirilmesi için yapılmıştır?
FEDERASYON NEDEN VAZGEÇTİ?
Vekil Usta, önergesinde şu ifadeleri kullandı; “1200’den fazla sporcuya, ulusal ve uluslararası müsabakalara, hem ülkemizin hem de diğer ülkelerin okçuluk milli takımlarının kamp organizasyonlarına ev sahipliği yapan Samsun Okçuluk Tesisleri, başka branşların kullanımına açılacak mıdır? Açılacaksa, bunun sebebi nedir? Açılırsa, Türkiye Okçuluk Federasyonu Samsun Okçuluk Tesislerini kullanmaya devam edebilecek midir? Türkiye Okçuluk Federasyonu, 2020 yılında Samsun ilinde kaç faaliyet yapacaktır? 2019 yılında yapılamayan faaliyetler, 2020 yılında telafi edilecek midir?
Samsun Milletvekili Erhan Usta, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na verdiği soru önergesinde Samsun'da yapılması planlanan Okçuluk organizasyonlarının neden üç farklı ile alındığını sordu.