İzmir Adliyesi önünde 5 Ocak 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısını önleyen ve şehit düşen kahraman polis memuru Fethi Sekin adına Samsun Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu, Elazığ'da külliye yaptırmak için proje hazırlamıştı. Federasyonun, yüklenici firmaya ödeme yapmadığı ve külliye projesine başlanamadığı Elazığ Belediyesi'nin açıklaması ile ortaya çıktı. Belediye projenin yapımını kendilerinin üstlendiğini kamuoyuna duyurdu.

ALACAK DAVASI AÇILMIŞ
Elazığ Belediyesi'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi; "Yapımına başlanan külliye inşaatına ilişkin Doğancık Köyü Muhtarlığı ile bir protokol yapılarak 03.07.2020 tarihinde yeni bir ihale gerçekleştirilmiştir. İhalenin gerçekleştirilmesinin ardından çalışmalara başlanmış ancak, açılan alacak davasına ilişkin Elazığ 3.Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 12.08.2020 tarihli yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle çalışmalar durdurulmuştur. Elazığ Belediyesi olarak yargı sürecinin devam etmesi ve konunun hassasiyeti göz önünde bulundurularak şehidimizin ailesiyle de görüşmeler yapılmış, bunun neticesinde Baskil Kaymakamlığı, Baskil Milli Emlak Şefliği ve Elazığ İl Özel İdaresi ile görüşmeler gerçekleştirilerek Doğancık Köyünde yeni yer tahsisi için çalışmalar başlatılmıştır. Yürütülen çalışmalar neticesinde Özel İdareye ait bir alanın Elazığ Belediyesine devri geçtiğimiz hafta sağlanmıştır. Projesi hazır olan Külliye inşasına ilişkin ihale 2021 yılı içerisinde yapılarak inşa çalışmalarının yıl içerisinde tamamlanması planlanmaktadır”denildi.

Samsun Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu'nun Şehit Polis Memuru Fethi Sekin adına Elazığ'da yaptırmayı planladığı ve yüklenici firmaya ödeme yapmadığı için askıya alınan külliye projesini, Elazığ Belediyesi üstlendi. İHA