Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmenlerin merakla beklediği mazerete bağlı yer değişikliği (tayin) süreciyle ilgili önemli bir kararı açıkladı. Bakan Tekin, 2023 yılında eğitim camiasına katılan ve 1 Eylül 2023 itibarıyla resmi olarak göreve başlayan sözleşmeli öğretmenlerin, 7528 sayılı Kanun’da yer alan zorunlu çalışma süresi şartı nedeniyle 2026 Yaz Dönemi Mazerete Bağlı Yer Değişikliği sürecine yasal olarak dâhil edilemediğini belirtti.
EYLÜL AYINDA KENDİLERİNE ÖZEL AYRI DUYURU YAPILACAK
Öğretmenlerin aile bütünlüğü taleplerini ve mazeretlerini her zaman titizlikle ele aldıklarını vurgulayan Bakan Tekin, mağduriyet yaşanmaması adına bakanlık olarak yeni bir formül geliştirdiklerini ifade etti.

Bakan Tekin'in Açıklaması: "Bakanlık olarak öğretmenlerimizin mazeretlerini ve aile bütünlüğüne dair taleplerini her zaman istişare kültürüyle ele aldık, bugün de aynı hassasiyetle değerlendirdik. Bu doğrultuda, yasal çalışma süresini tamamlayacakları Eylül ayında, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri için kendilerine özel ayrı bir duyuru yayımlanacaktır."
Alınan bu kararla birlikte, yasal süre sınırını Eylül ayında dolduracak olan yüzlerce sözleşmeli öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılı başında aile birliği ve diğer mazeret haklarından yararlanarak yer değişikliği başvurusunda bulunabilecek.
Doğukan Sırgancı