Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ilk gününde milli judocu Salih Yıldız, yarı finale yükselerek önemli bir başarıya imza attı. Champ de Mars Arena'da gerçekleştirilen judo müsabakalarında Salih Yıldız, erkekler 60 kilo kategorisinde çeyrek finalde Gürcistanlı rakibi Giorgi Sardalashvili'yi waza-ari puanıyla mağlup etti.
MÜCADELE DETAYLARI
Salih Yıldız, son 16 turunda Jamaikalı Ashley McKenzie'yi waza-ari puanıyla yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise dünya 2 numarası Giorgi Sardalashvili ile karşılaşan Yıldız, yine waza-ari puanıyla galip gelerek yarı finale çıkma başarısı gösterdi.
YARI FİNALDE RAKİBİ LUKA MKHEIDZE
Milli sporcu Salih Yıldız, yarı finalde Fransız judocu Luka Mkheidze ile karşı karşıya gelecek. Bu önemli mücadele, Yıldız'ın finale yükselme şansını belirleyecek.
TALİHSİZ OLAY: JAPON SPORCUNUN BİLİNÇ KAYBI
Salih Yıldız'ın Giorgi Sardalashvili ile oynadığı müsabakadan önce, Japon Ryuju Nagayama ile İspanyol Francisco Garrigos arasında yaşanan karşılaşmada talihsiz bir olay yaşandı. Nagayama, rakibinin müdahalesi sonrasında kısa süreli bilinç kaybı yaşadı. Nefessiz kalan Japon sporcu, hakemler tarafından İspanyol sporcunun galip ilan edilmesinin ardından sonuca itiraz etti. Nagayama, tatamide kısa süre hareketsiz kaldı ve antrenörleri ile görevlilerin uyarısıyla tatamiden indi.
Kaynak: Anadolu Ajansı