SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Milli Judocunun Hedefi Olimpiyatlar

Milli Judocunun Hedefi Olimpiyatlar

Hazır

Giriş: 09.12.2024 18:21 Güncelleme: 09.12.2024 18:21
Milli judocu Mihraç Akkuş, Los Angeles 2028 Yaz Olimpiyat Oyunları'na gidecek ekipte yer alıp, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda elde edemediği madalyaya ulaşmak için ter döküyor.

Türkiye'nin ümitlerde ilk dünya judo şampiyonu olan ve "altın çocuk" olarak bilinen 24 yaşındaki Mihraç Akkuş, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda son 16 turunda elendi.

Samsun  Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) düzenlenen ortak çalışma kampına katılan milli sporcu, olimpiyatlarda "yarım kalan işini" tamamlamak için antrenmanlarına yoğun bir şekilde devam ediyor.

Judoda birçok başarısının bulunduğunu aktaran Mihraç, "Kırk bir gün içinde Avrupa ve dünya şampiyonu oldum. Aynı zamanda tarihi bir rekor kırdım. Sanırım bu rekor hala bende. Onun dışında 23 yaş altı Avrupa üçüncülüğüm var, gençler Avrupa üçüncülüğüm ve Grand Prix madalyalarım var." dedi.

ÜÇ ALTIN MADALYA ALMIŞTI

Yoğun bir çalışma sürdürdüğünün altını çizen milli sporcu, "Öncelikle en büyük hedefimiz tekrar olimpiyatlara katılmak ve ülkemizi, bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmek. Çünkü bu maçlara gittiğimiz zaman öncelikle hedefimiz her zaman İstiklal Marşı'nı okutmak, bayrağımızı en üstte görmek.

Bu da bizim en büyük motivasyonlarımızdan biri oluyor. Kariyerimi bir olimpiyat madalyasıyla süslemek istiyorum" dedi. Samsun TOHM Judo Başantrenörü Erkut Şahin, Mihraç Akkuş'un 2017'de Ümit Milli Judo Takımı'nda yer alan sporcusu olduğunu dile getirerek, Avrupa Şampiyonası'nda, EYOF'ta ve Dünya Şampiyonası'nda 3 altın madalya alarak kendini ispatladığını söyledi. 

 

Haber Merkezi

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap