Karşılaşmada Merih Demiral, 1. ve 59. dakikalarda attığı gollerle Türkiye'yi galibiyete taşıdı. Avusturya'nın tek golü ise 66. dakikada Gregoritsch'ten geldi. Merih Demiral, mücadelenin ilk dakikasında attığı golle tarihe geçti. Bu gol, Türkiye'nin turnuvalarda kaydettiği en erken gol olmasının yanı sıra, Avrupa Şampiyonası tarihinde atılmış en erken ikinci gol olarak kaydedildi. Turnuva tarihinde en erken golü, 23 saniyede, EURO 2024'ün grup etabında İtalya'ya karşı Nedim Bajrami atmıştı.
Rakip Hollanda
Çeyrek finalde A Milli Takım, Hollanda ile karşılaşacak. Bu kritik mücadele Berlin'de oynanacak ve Milli Takım, bir üst tura çıkmak için tüm gücüyle sahada olacak.
Cezalı Duruma Düşen Oyuncular
Maçın 11. dakikasında sarı kart gören Orkun Kökçü ve 42. dakikada sarı kart gören İsmail Yüksek, bir sonraki maçta cezalı duruma düştüler. Bu eksiklikler, Hollanda karşısındaki mücadelede takımın performansını etkileyebilir.
Haber Merkezi