Milli Eğitim Bakanlığı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında hayata geçirdiği Mobil Bilim Merkezi projesi, Millî Mücadele’nin tarihsel rotasına uygun şekilde yola çıktı. Projenin ilk durağı Samsun oldu.
BANDIRMA VAPURU VE ATATÜRK ANITI’NDA BAŞLADI
7-8 Nisan tarihlerinde Samsun’un simgelerinden Bandırma Vapuru, Tütün İskelesi ve Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde öğrencilerle buluşan Mobil Bilim Merkezi, daha sonra Taflan Yalı Ortaokulu’na geçerek etkinliklerini sürdürdü.

35 FARKLI DENEY SETİYLE UYGULAMALI ÖĞRENME
Mobil Bilim Merkezi’nde yer alan 35 farklı deney seti ve eğitim materyalleri, öğrencilere matematik, fizik, biyoloji, astronomi ve coğrafya gibi temel bilim alanlarında uygulamalı öğrenme imkânı sunuyor. Uzay terazisi, meteoroloji istasyonu, interaktif topoğrafya haritası ve plazma küresi gibi araçlarla öğrenciler bilimi eğlenerek öğreniyor.

MOBİL PLANETARYUMLA GÖRSEL BİLİM DENEYİMİ
Mobil Bilim Merkezi’nin en dikkat çekici bölümlerinden biri olan mobil planetaryum, 180 derece projeksiyon sistemiyle öğrencilere uzay ve astronomi üzerine görsel bir deneyim yaşatıyor. Eğitim filmleri eşliğinde sunulan bu etkinlik, çocukların bilime olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

BİLİM ŞENLİĞİ’NDE DE YER ALACAK
Mobil Bilim Merkezi, 21-25 Nisan tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenecek Bilim Şenliğinde de ziyaretçileriyle buluşacak.
İhlas Haber Ajansı