Murat Ongun ve 6 İsmin Kasa İçeriklerine El Konuldu
Paylaş

Murat Ongun ve 6 İsmin Kasa İçeriklerine El Konuldu

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü İBB soruşturmasında 7 şüphelinin bankalardaki özel kasalarına el konuldu. Kasalarda arama ve el koyma işlemi yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla, aralarında Murat Ongun’un da bulunduğu 7 şüphelinin özel banka kasalarına el konuldu.

SORUŞTURMA 100 ŞÜPHELİYİ KAPSIYOR

Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticiliği", "rüşvet", "irtikap", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verilerin hukuka aykırı ele geçirilmesi" ve "ihaleye fesat karıştırma" gibi suçlamaları kapsıyor.

MURAT ONGUN’UN 2, HÜSEYİN KÖKSAL’IN 1 KASASI VAR

Soruşturma kapsamında bazı şüphelilerin çeşitli bankalarda özel kasalarının bulunduğu tespit edildi.

  • Murat Ongun: 2 kasa
  • Hüseyin Köksal (reklamcı-tekstilci): 1 kasa
  • Emrah Bağdatlı (firari): 1 kasa
  • Tuncay Yılmaz (İmamoğlu İnşaat & SSB GM): 2 kasa
  • Ertan Yıldız (İBB İştirakler Başkanı): 2 kasa
  • Fatih Keleş (İBB Spor GM): 1 kasa
  • Murat Kapki (BVA firması sahibi): 2 kasa

KASALAR İÇİN ARAMA VE EL KOYMA TALİMATI VERİLDİ

Savcılığın talimatıyla, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilere ait banka kasalarında arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirdi. Kasalarda bulunan içerikler hakkında resmi açıklama yapılmadı.

 

Kaynak: Haberler.com

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.