Müsavat Dervişoğlu: Cumhuriyet bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır
Paylaş

Müsavat Dervişoğlu: Cumhuriyet bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır

Ekleme: 05.07.2026 01:27

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Tunceli’de yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in birlik ve beraberlik anlamına geldiğini belirterek, “Cumhuriyet bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bir dizi ziyaret ve programa katılmak üzere Tunceli’ye gitti.

Programına Çemişgezek ilçesinde başlayan Dervişoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Tunceli’nin ilk milletvekili olarak bilinen Diyap Ağa’nın mezarını ziyaret ederek dua etti.

ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

Mezar ziyaretinin ardından ilçe merkezinde esnafı ziyaret eden Dervişoğlu, vatandaşlarla sohbet ederek talep ve sorunlarını dinledi.

Çemişgezek programının ardından Hozat ilçesine geçen Dervişoğlu, Alevi inancında önemli bir yere sahip olan Sarı Saltuk Türbesi’ni ziyaret etti.

CEMEVİNDE AŞURE VE LOKMA PROGRAMINA KATILDI

Sarı Saltuk Türbesi’nde dedeler eşliğinde dua eden Müsavat Dervişoğlu, daha sonra Tunceli Cemevi ile Türkmen Ocakları Birliği tarafından kent merkezindeki cemevinde düzenlenen aşure ve lokma dağıtımına katıldı.

Programda dualar edildi, semah gösterisi yapıldı ve vatandaşlara aşure ile lokma ikram edildi.

“CUMHURİYET FAZİLETTİR”

Programda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Cumhuriyet’in birlikte yaşama iradesinin en önemli teminatı olduğunu söyledi.

Dervişoğlu, “Bize ayırmadan sevmeyi, kucaklamayı emreden bir inancımız var. Bize ayırmadan, bölmeden birlikte yaşama imkanı sunan bir Cumhuriyet'imiz var. Bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın tembihini sözden harekete geçirmek mecburiyetindeyiz” dedi.

“YA BİRLİKTE YAŞAYACAĞIZ YA DA PARÇALANACAĞIZ”

Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Dervişoğlu, dış senaryolara karşı Cumhuriyet’in hür fertleri olarak birlikte yaşama vurgusu yaptı.

Dervişoğlu, “Ya yabancı senaryo ve ajandaların nesnesi haline gelip, bölünüp parçalanacağız ya da Cumhuriyet'in hür fertleri olarak birlik ve beraberlik içinde müştereken yaşayacağız” ifadelerini kullandı.

“HACI BEKTAŞ’IN ÖĞRETİSİYLE CUMHURİYET’İN HEDEFİ AYNIDIR”

Müsavat Dervişoğlu, konuşmasında Hacı Bektaş Veli’nin öğretisi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in aynı hedefe yöneldiğini belirtti.

Dervişoğlu, “Hünkar Hacı Bektaş'ın öğrettiğiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in hedefi aynıdır. Çünkü Cumhuriyet fazilettir, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet bir olmaktır, iri olmaktır, diri olmaktır” dedi.

PROGRAM AŞURE VE LOKMA DAĞITIMIYLA SONA ERDİ

Cemevindeki program, yapılan konuşmaların ardından katılımcılara aşure ve lokma ikram edilmesiyle sona erdi.

 

Demirören Haber Ajansı

#Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?

Oy kullanarak KVKK / Gizlilik Politikası'nı kabul etmiş sayılırsınız. Kişisel verileriniz işlenmemekte, yalnızca IP adresiniz tekrar oy kullanımını önlemek amacıyla geçici olarak saklanmaktadır.

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.