SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
Narin Güran Cinayetinde Yeni Rapor: Kaçırılma Noktası Değişti

Narin Güran Cinayetinde Yeni Rapor: Kaçırılma Noktası Değişti

Hazır

Giriş: 29.06.2025 16:20 Güncelleme: 29.06.2025 16:20
Narin Güran cinayetine dair Hindistan merkezli BFI firmasının raporu, kaçırılma noktasının değiştiğini ve önceki raporların hatalı olduğunu ortaya koydu.

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüyle ilgili yürütülen davada, Hindistan merkezli adli bilişim firması Brilliant Forensic Investigation (BFI) tarafından hazırlanan yeni bir rapor, olayın seyrini değiştirebilecek bulgular sundu. Rapora göre Narin, Nevzat Bahtiyar’ın evinin yakınında kaçırıldı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ YENİDEN İNCELENDİ

Salim Güran’ın avukatı tarafından talep edilen analiz kapsamında, BFI uzmanları Dara-2 Askeri Üssü ve çevresindeki kamera kayıtlarını teknik analizden geçirdi. Ayrıca Almanya’dan Prof. Dirk Labudde ile Ulusal Kriminal Büro (UKB) tarafından hazırlanmış raporlar da değerlendirildi. 122 sayfalık raporda zaman eşleşmeleri, gölge analizleri ve insan hareketleri detaylı şekilde ele alındı.

GÖRÜNTÜ SAATLERİ GERÇEK ZAMANLA UYUŞMUYOR

Teknik analizde, okul kamerasının gerçek zamandan 4 dakika, Dara-2 Askeri Üssü kamerasının ise 6 dakika 45 saniye ileri olduğu tespit edildi. Bu farkların, olay sıralamasında yanıltıcı etki yarattığı belirtildi.

GÖLGE ANALİZİYLE KAÇIRILMA NOKTASI TESPİT EDİLDİ

Rapor, Narin Güran’ın saat 15.11.09’da omzunda çapraz çantasıyla okuldan ayrıldığını gösteriyor. Saat 15.19.49’da Nevzat Bahtiyar’ın evinin yakınında insan benzeri büyük bir gölgeyle küçük bir gölgenin yaklaştığı, ardından 15.19.54’te küçük gölgenin aniden kaybolduğu, büyük gölgenin ise ahır yönüne ilerlediği kaydedildi. Bu analiz, Narin’in Bahtiyar’ın evinin yakınında kaçırıldığı ihtimalini güçlendirdi.

ARİF GÜRAN’IN EVİNDE HAREKETLİLİK YOK

Rapor, Narin’in saat 15.16.00 ile 15.40.45 arasında kendi evine dönüşüne dair herhangi bir insan hareketine rastlanmadığını belirtti. Aynı saatlerde Arif Güran’ın evinin çevresinde de insan ya da araç hareketi tespit edilmedi. Bu bulgular, Nevzat Bahtiyar’ın "cesedi Arif Güran’ın evinden alıp taşıdığı" yönündeki ifadesiyle çelişti.

OLAY SAATLERİNDE KÖYDEN AYRILAN TEK ARAÇ

Saat 15.41.27’de köyün dışındaki stabilize yolda koyu renkli, muhtemelen kırmızı bir aracın köyden ayrıldığı tespit edildi. Bu aracın, olay saatlerinde köyden çıkan tek araç olduğu ve Dara-2 Askeri Üssü’nün kamerasına da yansıdığı bildirildi.

MEVCUT RAPORLARDA HATALAR VAR

BFI tarafından hazırlanan raporda, daha önce dosyada yer alan Ulusal Kriminal Büro ve Alman uzman Dirk Labudde’nin hazırladığı raporlarda hesaplama ve analiz hatalarının bulunduğu, bu raporların güvenilirliğinin zayıf olduğu vurgulandı.

MAHKEME SÜRECİ VE İSTİNAF KARARI

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davada, Narin’in annesi Yüksel Güran, amcası Salim Güran ve ağabeyi Enes Güran’a ağırlaştırılmış müebbet, komşu Nevzat Bahtiyar’a ise 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.
Karar, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesi tarafından oy çokluğuyla onanmıştı. Mahkeme başkanı ise şerh düşerek delillerin yetersiz incelendiğini belirtmişti.

YARGITAY’A TEMYİZ BAŞVURUSU YAPILDI

BFI raporu, avukat Onur Akdağ tarafından temyiz dilekçesine eklendi ve Yargıtay’a sunuldu. Dilekçede müvekkilin tahliyesi, dosyanın duruşmalı incelenmesi ve Nevzat Bahtiyar hakkında “çocuğun kasten öldürülmesi”, “cinsel istismar” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından ayrıca cezalandırma talep edildi.

 

Demirören Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap