İçişleri Bakanlığı, uyuşturucu satıcılarına karşı yürütülen Narkoçelik-38 operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. 50 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar, önemli başarılar elde etti.
OPERASYONUN DETAYLARI
Narkoçelik-38 operasyonları, 50 ilde gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, şu veriler paylaşılmıştır:
- 580 Kg Uyuşturucu Madde
- 121.970 Adet Uyuşturucu Hap
- 316 Uyuşturucu Satıcısı ve Sokak Satıcısı Yakalandı
OPERASYONUN GENEL GÖRÜNÜMÜ
Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yapıldı. 790 ekip, 1.910 personel, 14 hava aracı ve 17 narkotik dedektör köpeği görev aldı. Operasyonlar Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Gaziantep, Antalya ve daha birçok ilde gerçekleştirildi.
ÖNE ÇIKAN ŞEHİRLERDE ELE GEÇİRİLENLER
- İstanbul: 107,5 kg skunk, 58 kg eroin, 46 kg metamfetamin, 3 kg bonzai; 6 sokak satıcısı yakalandı.
- Ankara: 130 kg esrar, 6 kg afyon sakızı, 3.641 uyuşturucu hap; 10 sokak satıcısı yakalandı.
- İzmir: 5 kg skunk, 11.547 uyuşturucu hap; 4 sokak satıcısı yakalandı.
- Gaziantep: 40 kg skunk; 2 zehir taciri yakalandı.
- Antalya: 30 kg esrar, 13.895 uyuşturucu hap; 4 sokak satıcısı yakalandı.
BİRLEŞİK OPERASYONLARIN SONUÇLARI
Operasyonlar, ülke genelinde uyuşturucu satıcılarına ve sokak satıcılarına karşı büyük bir darbe vurdu. İçişleri Bakanlığı, ülkenin dört bir yanındaki bu başarılı operasyonlarla uyuşturucu ile mücadelede kararlılığını bir kez daha gösterdi.
İhlas Haber Ajansı