Noterlerde 'HES kodu' uygulanıyor
Paylaş

Noterlerde 'HES kodu' uygulanıyor

Ekleme: 11.10.2020 14:20 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, "Sağlık kuruluşlarından sonra vatandaşla direkt temas halinde olan meslek grubuyuz. O nedenle tedbirleri çok ciddi şekilde uyguluyoruz" dedi

Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Dursun Cin, Kovid-19 tedbirleri kapsamında noterliklerdeki uygulamaların detaylarını anlattı. Cin, "Noterliklerimizde dezenfektan, eldiven, maske ve ateş ölçerler kullanıyoruz" dedi.

VAKALAR GÖRÜLDÜ
Birlik Başkanı Cin, bazı noterler ve personelin de Kovid-19'a yakalandığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Bu süreçte ciddi sorun yaşamadığımızı söyleyebiliriz. Tabii ki bazı noterlerimiz Kovid-19 virüsü kaptı ancak tedavilerini oldular. Aynı şekilde personelimizden de zaman zaman bu şekilde virüs kapan oldu. Onlarla ilgili de gerek karantina uygulaması gerekse diğer tedbirleri almak suretiyle hem diğer noterlik çalışanlarımızın hem de kamu sağlığının olumsuz etkilenmemesi için her türlü tedbiri aldık."

HES KODU UYGULANIYOR
Noterler Birliği Başkanı Dursun Cin, Kovid-19 ile mücadelede hastalık tanısı konulmuş ya da temaslı kişilerin toplumdan izole edilmesi açısından büyük önem taşıyan, paylaşanın risk taşıyıp taşımadığının öğrenilmesini sağlayan HES kodu uygulamasını noterlerde de uygulandığını kaydetti.

Noterlerin Türkiye'nin her tarafında kamu hizmeti sunan bir meslek kuruluşu olduğuna işaret eden Türkiye Noterler Birliği (TNB) Başkanı Dursun Cin, ülke genelinde 2 bin 200 noktada hizmet verdiklerini söyledi. AA

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.