Öğrenciler Fay İzlerini İnceleyecek
Paylaş

Öğrenciler Fay İzlerini İnceleyecek

Ekleme: 12.02.2019 17:00 Güncelleme: 30.05.2026 21:55

Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) hazırladığı, TÜBİTAK destekli "Afet İzlerinin Peşinde" Projesi kapsamında ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri fay izi, çığ patikası ve heyelan lokasyonlarında inceleme yapacak.

AFAD Samsun Müdürü Levent Uçarlı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansında düzenlenen tanıtım toplantısında projeyi anlattı. Mart ayında uygulanmaya başlanacak projeden ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 300 kişinin yararlanacağını belirten Uçarlı, afet bilincine sahip bireyler yetiştirmek istediklerini vurguladı.

YERİNDE İNCELEME YAPACAKLAR 

Uçarlı, projeyi, Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında öneri olarak TÜBİTAK'a sunduklarını, projenin 422 proje başvurusunun değerlendirildiği süreçte desteklenen 85 proje içinde yer almayı başardığını söyledi.

Engelli öğrencilerin de projeye katılacağına işaret eden Uçarlı, "Öğrencilere yönelik yer bilimleri ve afetler hakkında bilgilendirici sunumlar ve saha çalışmaları yapılacaktır. Öğrenciler, saha çalışmaları kapsamı içinde bulunan fay izi, çığ patikası ve heyelan alanı gibi afet lokasyonlarına götürülerek, onlara konunun yerinde anlatılması ve anlaşılması sağlanacaktır "dedi.  İHA 

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.