Öğrencileri İçin Meyve Yetiştiriyor

Öğrencileri İçin Meyve Yetiştiriyor

Hazır

Giriş: 17.01.2020 18:16 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bir okulda öğretmenlik yapan Vedat İleri, bahçesinde yetiştirdiği meyveleri toplayıp okulda öğrencilerine ikram ediyor.

Vezirköprü Kız İmam Hatip Lisesi'nde kimya öğretmeni olarak görev yapan 3 çocuk babası İleri, 5 yıldır Narlısaray Mahallesi'ndeki 7 dönümlük bahçesinde meyve yetiştiriyor. Meyveleri ağaçlardan toplayıp kasalara yerleştiren ve aracıyla okula getiren İleri, bunları her gün teneffüslerde okulun bahçesinde meslektaşlarıyla öğrencilere dağıtıyor.

MUTLU OLUYOR 

Öğrencilerine yılda ortalama bir ton ücretsiz meyve dağıtan İleri, arazisine hobi amaçlı meyve bahçesi oluşturduğunu söyledi. Bahçesinde elma, ayva, armut, şeftali ve kayısı gibi meyveler yetiştirdiğini anlatan İleri, "Topladığım meyveleri öğrencilerime ve komşularıma dağıtıyorum. Zaman zaman öğrencilerimi meyve bahçesine götürerek nasıl meyve yetiştirildiğini öğretiyorum. Öğrencilerimiz meyve yetiştirmeyi öğrensin, organik meyveleri yesinler ve kışın hastalıklara karşı vitamin ihtiyacını karşılansınlar istiyorum. Öğrencilerin meyveyi yedikten mutluluğunu görmek beni de mutlu ediyor. Şükran duygularını göstermeleri beni çok duygulandırıyor." ifadelerini kullandı.

Ücretsiz olarak dağıtıyor

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kimya öğretmenliği yapan 3 çocuk babası Vedat İleri, 5 yıldır 7 dönümlük meyve bahçesinde yetiştirdiği organik elma ve ayvaları ağaçlardan tek tek toplayarak okulda öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtıyor. AA

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap