Bölge illerinde potansiyeli bulunan sektörlere yönelik yatırım fırsatlarını analiz eden 19 adet ön fizibilite raporu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak, devlet desteklerinin tek bir platformda toplandığı www.yatirimadestek.gov.tr internet sitesinde yatırımcıların istifadesine sunuldu.
19 alanda teknik, ekonomik ve mali analizler yatırımcılara yol gösteriyor
Söz konusu ön fizibilite raporları ile Amasya'da, özel hastane yatırımı, termal turizm kompleksi, pişirici ürünler imalatı, teleferik hattı kurulumu, soğan işleme ve paketleme tesisi ve kanatlı kesimhane tesisi konuları olmak üzere 6 alanda; Çorum'da, galvaniz sıcak daldırma tesisi ile özel huzurevi ve yaşlı bakım merkezi kurulumu olmak üzere 2 alanda; Samsun'da kestane ağacı çiçeği çayı üretimi, defne kurutma, paketleme ve defne yağı üretimi ve serada sofralık domates üretimi olmak üzere 3 alanda; Tokat'ta ise termal sağlık kompleksi, peynir altı suyu tozu üretimi, dondurulmuş unlu mamullerin üretimi, kurutulmuş domates üretimi, mermer mozaik üretimi, blok ve işlenmiş mermer üretimi, seramik ev ve süs eşyaları üretimi ve tuğla üretimi olmak üzere 8 alanda yapılabilecek yatırımlar teknik, ekonomik ve mali açıdan analiz edildi.
Potansiyel sektörlerin analizi devam ediyor
Potansiyel sektörlere yönelik yeni ön fizibilite raporları hazırlık çalışmalarına devam eden OKA, sürecin tamamlanmasının ardından raporları “www.yatirimadestek.gov.tr” sitesinde yayımlamaya devam edecek. İHA
Paylaş
OKA, Orta Karadeniz Bölgesi için ön fizibilite raporları hazırlıyor
Ekleme: 02.06.2021 12:31
Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan Orta Karadeniz Bölgesi için ön fizibilite raporları hazırlanıyor.
Yorum Yap
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Samsun'da vakıftan satılık araç! Ford Ranger 4x4 kamyonet 330 bin TL'den ihaleye çıkıyor
Konut fiyatlarında reel düşüş yüzde 6,1’e çıktı
Beyaz et denetiminde marketlere ceza yağdı
Rekabet Kurumu’ndan lastik devlerine rekor ceza
Samsun Alaçam OSB için süreç resmen başladı