Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan Hayvan Barınağı'nda hayvanların aç bırakıldığı, kötü muameleye maruz kaldığı öne sürülmüştü. İddia ile ilgili Karadeniz Bölgesi Yaşam Hakkı Derneği Başkanı Hümeyra Ulubay, barınakta ki görevlilerin iş akitlerinin sonlandırılması, hayvanlarla gönderilen ödeneklerin uygun kullanılması talebi ile ilgili müfetiş talep etti.
BAŞKANLAR KONUYU TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRACAK
Konuyu CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Kundak, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu'da gündemine aldı. Başkanlar, "Hayvanlara kötü muameleye asla toleransımız olmaz. Gereken yapılmalı "dedi.

KUNDAK: KÖTÜ MUAMELE ASLA KABUL EDİLEMEZ
Samsun CHP İl Başkanı Kundak, "Bu olay asla kabul edilemez. Bu konuda gerekli araştırmayı yapacağız. Konu ile ilgili il başkan yardımcımıza talimat verdim. Konuyu tüm yönleriyle araştıracağız. Can dostlara kötü muamele asla kabul edilemez "dedi.

GÜLEROĞLU: ONLAR BİZE ALLAH'IN EMANETİ
İYİ Parti Samsun İl Başkanı Güleroğlu ise hayvana kötü muameleye asla toleranslarının olmayacağını söyledi. Güleroğlu, "Onlar bize Allah'ın emaneti. Bu konuyu gündemimize aldım. Tüm yönleriyle araştıracağız "diye konuştu.

KARAPIÇAK: TOLERANSIMIZ YOK
MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ise, konu ile ilgili vakit geçirilmeden soruşturma başlatılması çağrısında bulundu. Karapıçak, "Bu iddia doğru ise bizim tavrımız net. Hayvanlara kötü muameleye toleransımız olamaz. Bu konuyu bizde araştıracağız. Gündemimize aldık "açıklaması yaptı.
6 Ocak HHALK
Haber: Zekeriya FIRAT
