Gündem

Ömer Çelik'ten fon soruşturması mesajı: Kim olduğuna bakılmayacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, fon soruşturması için "Yanlış yapanlardan bunun hesabı en güçlü şekilde sorulacak" dedi.

2 dk okuma
Ömer Çelik'ten fon soruşturması mesajı: Kim olduğuna bakılmayacak
Paylaş

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında gündemdeki fon soruşturmasını değerlendirdi. Soruşturma kapsamında sorumluluğu bulunan kişilere yönelik işlemlerin kararlılıkla sürdürüleceğini belirten Çelik, kişilerin makamlarının veya siyasi yakınlıklarının belirleyici olmayacağını ifade etti. Çelik, fonların tasfiyesi ve kayıpların tahsiline ilişkin planlamalara da değindi.

"KİMİN HANGİ MAKAMDA OLDUĞUNUN ÖNEMİ YOK"

Fon soruşturmasının kararlılıkla yürütüleceğini vurgulayan Ömer Çelik, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi. Çelik,"Bizim kararlılığımız net, fon dolandırıcılığının üzerine sonuna kadar gideceğiz. Kim ne makam sahibi kime yakın hiçbir önemi yok. Yanlış yapanlardan bunun hesabı en güçlü şekilde sorulacak"ifadelerini kullandı.

"FON ŞEYTANLARIYLA VATANDAŞLARI AYIRIYORUZ"

Soruşturmalarda sorumlular ile mağdur vatandaşların birbirinden ayrılması gerektiğini belirten Çelik, benzer olayların önlenmesi için yapısal tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Çelik, "Fon şeytanlarının üzerine yüksek bir iradeyle, kararlı bir şekilde gidiliyor. Fon şeytanlarıyla vatandaşları hassasiyetle ayırıyoruz. Benzer olayların bir daha olmaması için yapısal tedbirlerin alınması önemli" dedi.

FONLARDAKİ KAYIPLARIN TAHSİLİ GÜNDEMDE

Fonların tasfiyesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çelik, sürecin şeffaf biçimde yürütülmesinin planlandığını açıkladı. Çelik,"Fonların şeffaf ve etkin şekilde tasfiye edilmeleri planlanıyor. Fondaki kayıplar sorumlularından tahsil edilecek"ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamaları, fonlardaki kayıpların geri alınmasına yönelik hedefleri ortaya koyarken, tahsilat ve mağduriyetlerin giderilmesi süreçlerine ilişkin tamamlanmış bir sonuç paylaşılmadı.

KANİ TORUN'A AK PARTİ'YE DÖNÜŞ MESAJI

Ömer Çelik, basın toplantısında Bursa Milletvekili Cemalettin Kani Torun'un AK Parti'ye katılımını da değerlendirdi.

Çelik,"Bugün, daha önceden de yol arkadaşlığı yaptığımız milletvekilimiz Kani Torun bey partimize tekrar geldiler, katıldılar. Kendisine 'Evimize hoş geldiniz' diyoruz" dedi.

"PARTİMİZE ÇOK SAYIDA KATILIM TALEBİ VAR"

AK Parti'ye yeni katılımların devam edebileceğini belirten Çelik, belediye başkanları ve milletvekillerinden katılım talepleri aldıklarını söyledi.

Çelik, "Partimize hem belediye başkanlarından hem milletvekillerinden çok sayıda katılım talebi var. Önümüzdeki dönemde de hem milletvekili hem belediye başkanı hem belediye meclis üyesi seviyesinde pek çok katılımı hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.

KaynakHABER MERKEZİ

Yorumlar (0)

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Bu içerik için henüz onaylanmış yorum yok.