SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
OMÜ 2024 Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu

OMÜ 2024 Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu

Hazır

Giriş: 20.05.2025 13:44 Güncelleme: 30.05.2026 21:55
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin 2024 Akademi Ödül Töreni’nde başarılı akademisyenler ödüllendirildi. Rektör Aydın, üniversitelerin kritik rolüne dikkat çekti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 2024 Akademi Ödülleri Töreni’ni Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından OMÜ’nün 50. yılına özel hazırlanan tanıtım filmi izleyicilere sunuldu.

BAŞARILI AKADEMİSYENLERE ÖDÜL TAKDİMİ

Törende, 2024 yılı boyunca akademik, bilimsel ve idari alanlarda öne çıkan öğretim üyelerine “Akademi Ödülü”, “İdari Ödül” ve “Kalkındırma Onur Ödülü” takdim edildi. Ödüller, üniversitenin bilimsel üretkenliğini ve gelişim vizyonunu yansıtması açısından önemli bir sembol olarak değerlendirildi.

REKTÖR AYDIN: “BÜYÜK TÜRKİYE’NİN MİMARLARI BİLİM İNSANLARI OLACAK”

Törende konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, “Dengeleri hızla değişen bugünkü dünyada 'Lider Ülke Türkiye' hedefimize doğru hızla koşma mecburiyetimiz vardır. Bu koşuda ritmimize istikamet verecek başlıca kurumlarımız, üniversitelerimizdir. Genelde insanlığın, özeldeyse milletimizin sorunlarına evrensel bir bakış açısıyla çözüm üretebilecek bilim insanlarımız, aynı zamanda Büyük Türkiye'nin mimarları olacaklardır” ifadelerini kullandı.

“FEDAKÂR AKADEMİSYENLER VE HAYIRSEVERLER EN BÜYÜK SERMAYEMİZDİR”

Rektör Aydın konuşmasında, “Bugün aramızda, tıpkı ilk kuruluş yıllarındaki gibi üniversitemizin gelişimine gönülden katkılar sunan değerli hayırseverlerimiz de bulunuyor. Onlar 'Bu vatana borcumuz var' hassasiyetiyle ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda duran koca yürekli insanlar. Kendilerinin maddi-manevi destekleriyle kampüsümüze kazandırılan yeni binalar, laboratuvarlar ve eğitim alanları, üniversitemizin fiziksel kapasitesini güçlendirirken öğrencilerimize daha nitelikli bir eğitim ortamı sunmamızı sağlamaktadır” dedi.

“ÜNİVERSİTELER BİLGİ AKTARIMINDAN FAZLASIDIR”

Konuşmasında teknolojik gelişmelere de dikkat çeken Aydın, “Yapay zekâ, büyük veri analizi ve makine öğrenimi gibi teknolojiler; toplumsal, kültürel ve ekonomik yapımızı derinden etkiliyor. Bu dinamik ortamda, üniversitelere düşen rol, sadece bilgi aktarımı değildir. Onlara, toplumsal değişime yön veren stratejik aktörler olma sorumluluğu da yüklemektedir” ifadelerini kullandı.

50. YILDA ANLAMLI BİR ANIT AÇILIŞI

Törenin ardından, üniversiteye katkı sunan hayırseverlerin isimlerinin yer aldığı “OMÜ Bağışçıları Anıtı”nın açılışı yapıldı. OMÜ Rektörlük binası önünde gerçekleşen açılışta halk oyunları gösterisi sunuldu ve kurdele kesimi yapıldı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap