Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yönetimi, üniversite-belediye iş birliğini güçlendirmek ve ilçedeki yatırımları incelemek üzere Çarşamba ilçesini ziyaret etti. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın ve beraberindeki üst düzey heyet, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar ile bir araya geldi.
BAŞKAN DÜNDAR İLE İŞ BİRLİĞİ GÖRÜŞÜLDÜ
Rektör Aydın'a ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Çetin Kurnaz ve Genel Sekreter Prof. Dr. Erhan Burak Pancar eşlik etti. Heyet, Başkan Hüseyin Dündar ile Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'ndeki projelerin tamamlanması, ortak çalışma alanlarının geliştirilmesi ve ilçedeki üniversite varlığının daha da güçlendirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmeye daha sonra İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Onur Bekiroğlu ve akademisyenler de katıldı.

SOSYAL TESİSLER İNŞAATI YERİNDE İNCELENDİ
Ziyaretin ardından OMÜ heyeti, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü'nde yapımı devam eden inşaatları yerinde inceledi. Özellikle Sosyal Tesisler, Kültür Merkezi ve çeşitli sosyal alanların inşaat çalışmalarını denetleyen Rektör Aydın, projelerin belirlenen takvime uygun ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İncelemelerde, kampüsün öğrencilerin yaşam kalitesini artıracak modern ve donanımlı bir eğitim alanına dönüştürülmesi hedefleri değerlendirildi.
Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçedeki üniversite yerleşkeleri ve öğrenci yaşamının güçlendirilmesi adına OMÜ ile uyum içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Rektör Aydın ise belediye desteğinin kampüs yatırımları ve bölgesel kalkınma için büyük önem taşıdığının altını çizdi.
İhlas Haber Ajansı