2005 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden mezun olan 43 yaşındaki Hülya Akay, cilt sorununa çözüm bulmak için kullandığı ürünlerden istediği sonuçları alamayınca 2 yıl önce kendi atölyesini kurdu.
Burada özellikle lavanta yağı ve kantaron yağı gibi bitkisel yağları kullanarak yüz yıkama jelleri, doğal sabunlar ve kremler geliştiriyor. İlk olarak kendi üzerinde deneyerek şifa bulduğu ürünleri, gelecekte daha geniş kitlelere ulaştırmayı planlıyor.
ÖĞRENCİLERE DERS VERİYOR
Kurduğu atölyede kimya okuyan öğrencilere ders verdiğini belirten 1 çocuk annesi Kimyager Hülya Akay, "Son 2 yıldır kendime bir atölye kurdum. Orada usta öğreticilik yapıyorum. Kimya okuyan, teknik liseden gelen çocuklar var. Onlarla üretim yapıyoruz" diye konuştu.

ÖNCE KENDİ DERDİMİZE DERMAN OLMAYA ÇALIŞTIK
Memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesinde lavanta yetiştiriciliği de yaptığını ifade eden Hülya Akay, "Bir taraftan kozmetik tarımına da ilgiliyim. Lavantaların her şeyinden faydalanıyorum. Hidrolatıyla tonikler yapıyoruz, yağıyla sabunlar yapıyoruz. Hatta sivrisineklerden o kadar mağduruz ki çocuğum ve beni çok etkiliyor. Sivrisinek kovucu yaptık. Doğal yağlardan, hidrolatlardan. Önce kendi derdimize derman olmaya çalıştık. Daha sonra bu devaları buldukça insanlarla paylaşmaya çalışacağız" dedi.

SİVİLCELER İÇİN KREM YAPTIM ÖNCE KENDİMDE DENEDİM
Sivilceleri için krem yaptığını belirten Hülya Akay, "Kuyruk yağı şimdi çok popüler. Ben de kurban bayramında yaylada yetişmiş koyunların kuyruk yağından kremler yaptım. Hem cilt için hem ağrılar için. Kimyagerler en çok kimyasalların handikabına maruz kalıyorlar. Meslek hastalığına maruz kalıyoruz. Benim de kronik olarak ürtikerim var. Cilt hastalığında kimyasallar bunu tetikliyor. Doğal ürünlerle doğal parfüm, doğal kokular, doğal sabunlar kullanarak bunu yenmeyi hedef alıyorum. Önce kendimi baz alıyorum, sivilce problemim var. Yıllardır geçmiyor. Yaşım 43 olmasına rağmen sivilce için yüz yıkama jeli yapıyorum. Doğal sabunlar yapıyorum. Bu şekilde çözüm bulmaya çalışıyorum. Kükürt katran sabunu yaptım. Sivilce problemim vardı. Doğal yağlardan yüz yıkama jeli yaptım. Yaptıklarımı öncelikle kendimde deniyorum” diye konuştu.
Demirören Haber Ajansı