Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) sporcuları, Avrupa'da önemli bir başarıya imza attı. Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen 2025 Avrupa Üniversiteler Arası Dövüş Sporları Şampiyonası'na katılan OMÜ takımı, tekvando branşında takım halinde Avrupa şampiyonu oldu.
BİREYSEL BAŞARILAR TAKIM ŞAMPİYONLUĞUNU GETİRDİ

22 Sluzewiec Hipodromu'nda 385 üniversiteden 1400 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda OMÜ'yü 7 sporcu temsil etti. OMÜ'lü sporculardan 46 kg'da Tuvanna Nazlı Kesgin, 53 kg'da Senanur Çelik, 73 kg'da Kardelen Demir ve 68 kg'da Gökhan Emre Kesgin altın madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.
Şampiyonada ayrıca 57 kg'da Edanur Çelik ve 58 kg'da Alihan Kuru bronz madalyanın sahibi olurken, 74 kg'da Berk Yumak çeyrek finalde elendi.
Elde edilen bu derecelerin ardından OMÜ, genel sıralamada takım halinde birincilik kürsüsüne çıkarak büyük bir zafere imza attı.
REKTÖR AYDIN SPORCULARI KUTLADI

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, öğrencilerin elde ettiği başarıdan duyduğu gururu dile getirdi. Aydın, "Sporcularımız yalnızca bireysel performanslarıyla değil, aynı zamanda takım ruhuyla da OMÜ'nün adını Avrupa'nın zirvesine yazdırdı. Ülkemizi ve Samsun'umuzu onurlandıran sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Zekai Anıl