SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti
OMÜ Öğrencilerinden Sokak Hayvanlarına Destek: 312 Kilo Mama Bağışı

OMÜ Öğrencilerinden Sokak Hayvanlarına Destek: 312 Kilo Mama Bağışı

Hazır

Giriş: 11.12.2025 15:31 Güncelleme: 11.12.2025 15:31
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) öğrencileri, SASKİ'ye bağlı Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne 312 kg mama bağışında bulundu. Etkinlik, "Evcil Hayvan Bakımı" dersi kapsamında gerçekleştirildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ederek Samsun Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne önemli bir yardımda bulundu. Üniversite öğrencileri ve akademisyenlerin ortak çabasıyla toplanan toplam 312 kilogram (260 kg köpek, 52 kg kedi) mama, kış ayları öncesinde barınaktaki can dostlara ulaştırıldı.

GÖNÜLLÜ SEFERBERLİK FARKINDALIK YARATTI

Etkinlik, Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğr. Gör. Seval Şengezer'in öncülüğünde, farklı fakültelerden "Evcil Hayvan Bakımı" dersini alan öğrencilerin ve gönüllülerin katılımıyla gerçekleştirildi. Ziyarete, dersin sorumlusu Öğr. Gör. Seval Şengezer ve Öğr. Gör. Abdulkadir Eryılmaz da eşlik ederek toplumsal duyarlılık hareketine destek verdi.

Hukuk ve İletişim fakültelerinden öğrencilerin de katıldığı gönüllü seferberlik, hayırsever bağışçıların ve Çarşamba Ticaret Borsası MYO personelinin katkılarıyla büyüdü.

BİLİNÇLİ HAYVAN SEVGİSİ TOPLUMA YAYILIYOR

Projenin temel hedefi, sadece mama desteği sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin bilinçli hayvan sevgisini pekiştirmesini sağlamak ve bu duyarlılığı topluma yaymaktı. Öğrenciler gün boyunca barınaktaki hayvanları besledi ve merkezde yürütülen rehabilitasyon çalışmaları hakkında detaylı bilgi alma fırsatı buldu.

Dersin sorumlusu ve aynı zamanda köpek eğitmeni olan Öğr. Gör. Seval Şengezer, "Bu ders sayesinde hem sokak hayvanlarına destek olduk hem de öğrencilerimize hayvan sevgisini aşıladık. Geçen yıl sözünü verdiğimiz daha geniş çaplı yardım sözümüzü de yerine getirdik. Can dostlarımız için çabamız sürecek" dedi.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap