SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
OMÜ Rektörü Aydın: Hedefimiz Araştırma Üniversitesi Olmak

OMÜ Rektörü Aydın: Hedefimiz Araştırma Üniversitesi Olmak

Hazır

Giriş: 14.10.2025 12:30 Güncelleme: 14.10.2025 12:30
OMÜ Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, YÖK tarafından ‘Aday Araştırma Üniversitesi’ statüsüne kabul edildiklerini açıklayarak, “Hedefimiz bu süreci ‘Araştırma Üniversitesi’ne dönüştürmek” dedi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından üniversitenin “Aday Araştırma Üniversitesi” statüsüne kabul edildiğini açıkladı. Aydın, “Ana hedefimiz bu süreci en kısa sürede ‘Araştırma Üniversitesi’ niteliğine dönüştürmek ve bölgenin bilimsel rekabet gücüne öncülük etmektir” dedi.

OMÜ, ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA

Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, Samsun’da görev yapan ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Omtel Otel’de düzenlenen toplantıda, üniversitenin 2024 yılı başarılarını ve geleceğe yönelik hedeflerini anlattı.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer, Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen ve Genel Sekreter Doç. Dr. Erhan Burak Pancar da katıldı.

Rektör Aydın, OMÜ’nün Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından verilen 5 yıllık tam akreditasyon ve Aday Araştırma Üniversitesi statülerini, üniversitenin kalite ve rekabet gücünün en somut göstergesi olarak değerlendirdi.

“HEDEFİMİZ NET: ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMAK”

Aydın, üniversitenin bilimsel üretkenliğini artırmak için stratejik bir vizyonla ilerlediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Bu adım akademik üretkenliğin, araştırma altyapısının ve proje çeşitliliğin somut bir göstergesidir. Ana hedefimiz bu süreci en kısa sürede ‘Araştırma Üniversitesi’ niteliğine dönüştürerek hem bölgenin hem de ülkenin bilimsel rekabet gücüne öncülük etmektir.”

Aydın, Türkiye’de şu anda 21 araştırma üniversitesi ve 6 aday üniversite bulunduğunu hatırlatarak, OMÜ’nün hedefini şu sözlerle vurguladı:

“Bu yıl aday statüsünde sabit kalma hedefindeyiz, ancak önümüzdeki yıllarda üst sıralarda yer alarak araştırma üniversitesi olmayı amaçlıyoruz. Kalitede süreklilik, araştırmada derinlik, eğitimde mükemmeliyet, toplumsal katkıda görünürlük ilkesine bağlıyız.”

5 YILLIK TAM AKREDİTASYON BAŞARISI

OMÜ’nün 50’nci kuruluş yılında önemli başarılara imza attıklarını belirten Rektör Aydın, YÖKAK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda üniversitenin 5 yıl süreyle tam akreditasyon aldığını söyledi.

“Bu başarı, yalnızca bir belge değil, eğitimden araştırmaya, idari süreçlerden öğrencilerimizin gelişimine kadar OMÜ’de kökleşen kalite kültürünün tescilidir. Ayrıca YÖK tarafından verilen ‘Spor Dostu Kampüs’ unvanıyla öğrencilerimizin sağlıklı yaşam olanaklarını da geliştirdik.”

“ÜNİVERSİTELER TÜRKİYE’NİN UMUT IŞIĞIDIR”

Dünyada yaşanan krizler karşısında bilimin önemine dikkat çeken Rektör Aydın, Türkiye’nin barış ve adaletin teminatı olduğunu belirtti:

“Mazlumlara kalkan olan Türkiye’miz, başta Filistin olmak üzere yeryüzünde haksızlığa uğrayan insanların umut ışığıdır. Katliamların durması için Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gücü eline almasından başka seçenek kalmadı. Bu süreçte üniversitelere önemli görevler düşmektedir.”

ÜNİVERSİTENİN PROJELERİ TANITILDI

Toplantıda söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çetin Kurnaz, OMÜ’nün yürüttüğü araştırma, Ar-Ge ve toplumsal katkı projeleri hakkında sunum yaptı. Üniversitenin hem ulusal hem de uluslararası projelerde aktif rol oynadığını belirtti.

 

Demirören Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap