SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
OMÜ ve OKA İşbirliğiyle Samsun’da Siber Güvenlik Eğitimi Düzenlendi

OMÜ ve OKA İşbirliğiyle Samsun’da Siber Güvenlik Eğitimi Düzenlendi

Hazır

Giriş: 10.05.2025 11:05 Güncelleme: 10.05.2025 11:05
OMÜ ve OKA işbirliğiyle düzenlenen “Zararlı Yazılım Analizi ve Tersine Mühendislik Eğitimi”ne 27 öğrenci katıldı. Eğitimler Bootcamp süreciyle devam edecek.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) arasında imzalanan "Kalkınma Ajansları Siber Vatan Programı Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü" kapsamında Samsun’da siber güvenlik alanında önemli bir eğitim gerçekleştirildi.

5 GÜNLÜK YOĞUN EĞİTİM PROGRAMI

OMÜ Ziraat Fakültesi Bilişim Merkezi’nde 5-9 Mayıs 2025 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilen eğitimde, “Tersine Mühendislik ve Zararlı Yazılım Analizine Giriş”, “Temel Statik ve Dinamik Analiz”, “Network Analizi”, “Anti-Analiz Yöntemleri”, “Saldırı Yöntemleri” ve “Mobil Uygulama Güvenliği” gibi siber güvenliğin temel konuları ele alındı.

27 ÖĞRENCİ EĞİTİMİ TAMAMLADI

Daha önce Sızma Testi ve Web Güvenliği eğitimlerini başarıyla geçen 27 OMÜ öğrencisi, yüz yüze eğitim sürecini tamamladı. Eğitimin çevrim içi aşaması ise önümüzdeki günlerde başlayacak.

BOOTCAMP SÜRECİNE SEÇİLECEKLER

Program, yaz döneminde düzenlenecek olan özel Bootcamp kampıyla devam edecek. Katılımcılar, bu sürece dâhil olabilmek için yapılacak değerlendirme sınavına katılacak.

DİCLE: “SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ”

OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, eğitimin kapanışında öğrencilere hitap ederek şunları söyledi: “Bu yoğun sürece gösterdiğiniz ilgi ve kararlılıkla, çeşitli değerlendirme ve test aşamalarını başarıyla tamamlayarak bugüne ulaştınız. Sizlerin bu programa gösterdiği özveri, aynı zamanda programın başarısını da beraberinde getiriyor. Önümüzdeki Bootcamp sürecinde de aynı motivasyonla ilerleyeceğinize inancımız tam. Hepinize başarılar diliyor, emekleriniz için teşekkür ediyorum.”

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap