SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
OMÜ ve Prizren Üniversitesi Arasında Önemli İş Birliği Görüşmesi

OMÜ ve Prizren Üniversitesi Arasında Önemli İş Birliği Görüşmesi

Hazır

Giriş: 23.09.2025 14:26 Güncelleme: 30.05.2026 23:45
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Kosova'daki Prizren Üniversitesi'ni ziyaret ederek, iki üniversite arasında akademik iş birliği adımları attı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, Kosova'da bulunan Prizren Üniversitesi’ni ziyaret ederek, iki üniversite arasındaki akademik ve kültürel bağları güçlendirme kararı aldı.

Yapılan görüşmelerde, öğrenci ve akademisyen değişim programları ile ortak araştırma projeleri gibi konular ele alındı. Rektör Aydın, bu iş birliğinin her iki üniversiteye de önemli kazanımlar sağlayacağını vurguladı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), uluslararası ilişkilerini geliştirmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın başkanlığındaki bir heyet, Kosova’nın Prizren kentinde bulunan Ukshin Hoti Üniversitesi’ni (UPZ) ziyaret etti. Ziyaret sırasında UPZ Rektörü Prof. Dr. Mentor Alişani ve üniversite yönetimiyle bir araya gelen OMÜ heyeti, geleceğe yönelik önemli adımlar attı. Görüşmeler, akademik personel ve öğrenci hareketliliği, ortak araştırma projeleri, bilimsel yayınlar ve kültürel faaliyetler gibi konularda iş birliğinin nasıl geliştirilebileceği üzerine odaklandı.

İŞ BİRLİĞİYLE YENİ FIRSATLAR

Görüşmelerin sonunda bir açıklama yapan Rektör Fatma Aydın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki üniversite arasındaki dostluk ve anlayışın akademik iş birliğinin temeli olduğunu belirtti. Rektör Aydın, "Bugün burada bulunmaktan ve Prizren Üniversitesi ile iş birliğimizi yeni bir seviyeye taşımaktan büyük mutluluk duyuyorum. Akademik ve kültürel bağlarımızın daha da güçlenmesini önemsiyoruz. Öğrencilerimiz ve akademik personelimiz için ortak projeler, değişim programları ve araştırma fırsatları sunmak, iki üniversiteye de önemli kazanımlar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. Bu iş birliğinin, Türkiye ve Kosova'nın yükseköğretim alanına katkı sağlayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

KARŞILIKLI MEMNUNİYET VE GÜÇLÜ İLİŞKİLER

Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mentor Alişani de, Türk üniversiteleriyle uzun yıllara dayanan güçlü ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Alişani, bu ziyaretin ilişkileri daha da ileriye taşıyacağını ve iki ülke arasında bilimsel ve kültürel köprülerin kurulmasına yardımcı olacağını ifade etti. Ziyaret, gelecekte ortak programlar ve araştırma faaliyetleri için somut adımların atılması taahhüdüyle sona erdi. 

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap