SON DAKİKA
01:30 Hürmüz Boğazı'nda savaş çanları: ABD ordusu İran'a giden gemiyi füzeyle vurdu 00:52 Aziz Yıldırım müjdeyi verdi! Prensipte anlaştık 00:32 Rusya: Ukrayna nükleer santrali kamikaze İHA ile vurdu! 00:09 Otobanda can pazarı: 4 araç birbirine girdi, ölüler var 23:48 Çin'den korkutan uyarı: Küresel nükleer çatışma riski artıyor 23:17 Yok böyle bir final Şampiyonlar Ligini kazanan takımı penaltılar belirledi 22:16 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu'ndan zehir zemberek sözler: Türkiye yabancı çöplüğü değil! 22:00 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt 21:53 CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ Ankara'da: Özgür Özel'in yanındayız 21:53 Özgür Özel'den İsmet İnönü'nün kabri başında dikkat çeken açıklama 21:47 Köpeğe çarpmamak isterken şarampole uçtu 21:35 Bolu'da iki ayrı trafik kazası: 10 yaralı 21:30 Milyonlarca meme kanseri hastasını kemoterapiden kurtarabilir 21:27 Özgür Özel'den kurultay çağrısı 21:08 Bayram günü kahreden haber: 9 saat arayla cansız bedenleri bulundu 20:57 Özgür Özel’in Ankara'daki mitingine Samsun'dan katılan oldu mu? Samsun Milletvekili Murat Çan neden katılmadı? Jet açıklama geldi... 20:33 Samsun'un gururu dünya sahnesinde: OMÜ, NAFSA 2026 Fuarı'na damga vurdu! 20:21 Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na FETÖ tepkisi! İftiraları şimdi kendisi sahipleniyor 20:08 Bayram dönüşü dehşet! Tartıştığı sürücüyü darbetti 19:51 Samsun'da satılık arsa! Asarcık Belediyesi'nden milyonluk satış...
OMÜ’de 182 Akademisyen İçin Akademik Yükseltme Töreni Düzenlendi

OMÜ’de 182 Akademisyen İçin Akademik Yükseltme Töreni Düzenlendi

Hazır

Giriş: 06.12.2025 22:28 Güncelleme: 06.12.2025 22:28
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 2023 yılında doçent ve doktor öğretim üyesi unvanı alan 182 akademisyeni, Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın’ın ev sahipliğinde tebrik etti.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), 2023 yılı içerisinde profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi unvanı alan 182 akademisyen için yılın ikinci "Akademik Yükseltmeleri Tebrik Buluşması"nı gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın'ın ev sahipliğinde, Rektörlük binası fuaye alanında düzenlenen etkinlik, akademik kariyer basamaklarında önemli başarılar elde eden öğretim üyelerini bir araya getirdi. Unvanları resmiyet kazanan akademisyenlere belgeleri takdim edilirken, tören OMÜ'nün bilimsel üretim gücünü yansıtan önemli bir buluşmaya dönüştü.

"ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ VİZYONUMUZUN TEMEL YAPI TAŞLARI"

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Fatma Aydın, OMÜ'nün araştırma kapasitesini güçlendirme hedefine vurgu yaptı. Aydın, her akademik yükselmenin hem bireysel emeğin hem de üniversitenin bilimsel ilerleyişinin güçlü bir göstergesi olduğunu belirtti.

Aydın, şöyle konuştu:

“Öğretim üyelerimizin yaptığı çalışmalar, üniversitemizin ulusal ve uluslararası görünürlüğünü artırmakta; araştırma, eğitim ve topluma hizmet misyonumuza değer katmaktadır. Üniversitemiz, araştırma üniversitesi olma yolunda kararlılıkla ilerlemektedir. Bu hedefe ulaşmanın en önemli unsuru ise nitelikli akademik kadromuzdur. Bugün unvan alan her bir akademisyenimiz, OMÜ'nün bilimsel üretim gücünü daha da ileri taşıyacak güçlü birer aktördür. Akademik yolculuğunuzun her aşamasında gösterdiğiniz özveriyle OMÜ'nün vizyonunu geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyorum."

107 DOÇENT, 75 DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ UNVAN ALDI

Buluşmada sunulan verilere göre, 2023 yılı içinde 107 akademisyen doçent, 75 akademisyen ise doktor öğretim üyesi unvanı aldı. Toplam 182 akademisyenin akademik atamaları, OMÜ'nün güçlü akademik kadrosunun gelişimini gösterdi.

Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ve teşekkür konuşmalarının ardından sona erdi. Programa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alper Kesten, Prof. Dr. Çetin Kurnaz, Prof. Dr. Ayşe Pınar Sumer ve diğer Rektör Danışmanları da katılım gösterdi.

 

İhlas Haber Ajansı

Bu haberi nasıl buldunuz?

Yorum Yap