Ordu'da fındık dalda kalmıyor
Paylaş

Ordu'da fındık dalda kalmıyor

Ekleme: 19.08.2026 16:18 Güncelleme: 19.08.2026 16:19

Ordu'da fındık hasat döneminde üreticilerin işçi bulma sorununa çözüm sunmak amacıyla hayata geçirilen "Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın" projesi, 7'nci sezonunda da üretici ve işçileri buluşturmaya devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 7 yıl önce hayata geçirilen "Fındık Dalda, Aklın İşçide Kalmasın" projesi, fındık üreticilerinin hasat döneminde işçi arama telaşını azaltırken, çalışmak isteyen vatandaşlara da gelir kapısı oluşturuyor.

Fındık hasadının başlamasıyla birlikte proje kapsamında bir araya getirilen üretici ve işçiler, Ordu'nun farklı ilçelerindeki bahçelerde çalışmaya başladı. Kumru ilçesinden Altınordu ilçesi Dedeli Mahallesi'ne gelen Öznur Tüm ve ekibi, üretici Serkan Akyürek'in bahçesinde fındık hasadı gerçekleştiriyor.

İŞÇİ LAZIM OLAN BELEDİYEYİ ARIYOR

Yıllardır projeden yararlandığını belirten Öznur Tüm, "İşçi lazım olan belediyeyi arıyor. Evimdeyken bahçe sahipleri ile görüşüyorum. İmkanlarımızı söylüyoruz ve anlaşıyoruz. Onlara işçi, bize de iş lazım. Yıllardır bu projeden yararlanıyoruz. Bu bahçe sonrası çok daha işimiz var" dedi.

Öznur Tüm'ün ekibinde yer alan işçiler de, "Ekmeğimizin peşindeyiz. Projeden oldukça memnunuz" ifadelerini kullandı. Projeden yararlanan üretici Serkan Akyürek ise 2 yıldır aynı ekip ile çalıştığını belirterek, "Çok şükür memnunuz. Bu sene yine aynı işçiler ile devam ediyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Yorum Yap

* Güvenlik gereği ip adresiniz saklanmaktadır. 3. şahıslara kesinlikle paylaşılmamaktadır.